Ce să pui în aluat pentru o plăcintă cu dovleac ca altădată. Aşa procedau bunicile noastre, e gustul copilăriei
Dovleacul este vedeta toamnei. Acesta poate fi preparat într-o varietate mare de feluri, de la supe creme până la plăcinte delicioase. Dacă doriți să preparați clasica plăcintă cu dovleac, atunci ar trebui să țineți cont de următoarele sfaturi. Iată ce spun bucătarii!
Ce să adaugi în aluat pentru cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac
Plăcinta cu dovleac este un desert simplu dar și delicios. Pentru a avea gustul perfect, atunci ar trebui să acordați o atenție mai mare aluatului de plăcintă. Bucătarii au dezvăluit câteva trucuri pe care le puteți pune în aplicare.
Potrivit acestora, este necesar să adăugați în crusta pentru aluat un amestec de untură și unt. Și umplutura are nevoie de un ingredient secret, și anume, un vârf de cuțit de piper negru.
Citește și: Deserturi cu dovleac. Cele mai delicioase prăjituri de făcut toamna
Cum se face plăcinta de dovleac?
Înainte de a vă apuca de pregătirea plăcintei, ar trebui să vă asigurați că dispuneți de următoarele ingrediente:
- 1 ou mare bătut cu 1 lingură de lapte
- o conservă de 450 g de piure de dovleac
- 3 ouă mari
- 250 g de zahăr brun deschis sau închis la culoare ambalat
- 8 g de amidon de porumb
- 1/2 linguriță de sare
- 1 și 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță de ghimbir măcinat
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată sau proaspăt rasă
- 1/8 linguriță de cuișoare măcinate
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 240 ml de smântână groasă
- 60 ml de lapte
- 120 g de afine proaspete
- 400 g de zahăr granulat, împărțit
- 240 ml de apă
Citește și: Cum faci cel mai bun dovleac copt. Secrete de la bunici pentru un gust ca în copilărie
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea afinelor zahariste. Acestea se pun într-un bol. Ulterior, peste acestea se toarnă siropul. Pentru obținerea acestuia, tot ce trebuie să faceți este să puneți la fiert o cană de apă și zahăr. După ce compoziția a fiert, o puteți lăsa la răcit.
După ce adăugați siropul peste afine, le puteți pune la frigider timp șase ore. Ulterior, afinele se scurg. Peste acestea, adăugați o cană de zahăr deasupra.
Crusta de plăcintă obținută se pune la cuptor timp de 10 minute. Cât aceasta stă la cuptor, puteți pregăti compoziția. Se combină dovleacul cu ouă și zahăr brun. Se adaugă amidon de porumb, sare, scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cuișoare, piper, smântână groasă și lapte. Umplutura se pune peste crusta caldă și se bagă la cuptor, timp de o oră.
Citește și: Dovleac la cuptor rețeta turcească. Siropul care îi dă un gust senzațional