Ce să presari în tigaie, înainte să pui ouăle. Gustul va fi diferit, va avea mai multă aromă

de: Andreea Vînătoru
09 03. 2024

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zile. Majoritatea românilor preferă să consume ouă prăjite, dar mulți nu știu ce să presare înainte în tigaie pentru un gust mai aromat. Iată sfaturile date de gospodinele cu experiență!

De ce să adaugi făină la ouăle prăjite

Românii adoră să consume ouă, mai ales la micul dejun. Puteți alege să faceți omletă, poșate, fierte în coajă tari sau moi, dar cei mai mulți preferă ouăle prăjite. Pentru a le oferi un gust mai intens, gospodinele apelează la un truc simplu. Adaugă puțină făină în tigaia unde se vor prăji ouăle, iar rezultatul este unul spectaculos.

Făina poate fi adăugată la ouăle prăjite pentru a le oferi o textură mai densă și mai consistentă. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la îngroșarea ouălor, ceea ce le face mai ușor de manipulat și mai puțin susceptibile să se desfacă în timpul gătitului.

De asemenea, făina poate ajuta la absorbția excesului de umiditate din ouă, ceea ce poate preveni formarea de apă în tigaie și poate asigura că ouăle sunt prăjite uniform și bine gătite. Pe lângă aceste avantaje, făina poate da și o crustă crocantă acestora. Așadar, spargeți ouăle în tigaie, după ce ați presărat puțină făină, vor avea un gust mult mai gustos și delicios.

Vezi și: Câte calorii are un ou prăjit. Vei fi surprins, sigur nu te așteptai

Alte trucuri pentru ca ouăle să iasă gustoase

Un alt truc genial pentru ca ouăle să aibă un gălbenuș moale și un albuș tare este să le faci până la jumătate, ulterior să verși în recipientul încălzit câteva picături de apă, iar rapid să acoperi totul cu un capac. În felul acesta, ouăle își vor forma o fâșie ușoară din albuș pe deasupra care să te asigure că sunt totuși gătite corespunzător.

Dacă adorați ouăle fierte, trebuie să știți și timpul de fierbere exact al acestora:

  • pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
  • pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
  • pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.

În plus, puteți face ouă poșate la cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faceți este să puneți apă într-un vas de sticlă și să spargeți oul direct acolo. Acoperiți vasul cu o farfurie și pune-l la microunde timp de 1-2 minute maxime.

La ce să fiți atenți când cumpărați ouă din comerț

  • Data de expirare: Verifică data de expirare sau data limită până la care ouăle pot fi consumate în siguranță. Evită ouăle care sunt aproape de această dată.
  • Calitatea cojilor: Coaja ouălor trebuie să fie întreagă și fără fisuri sau crăpături. O coajă spartă poate permite bacteriilor să pătrundă în ou și să contamineze conținutul.
  • Aspectul ouălor: Verifică aspectul general al ouălor. Acestea ar trebui să arate curate și să nu prezinte pete sau murdărie pe coajă.
  • Etichetarea: Verifică eticheta pentru a te asigura că ouăle au fost păstrate în condiții corespunzătoare și pentru a afla informații despre producător, locul de proveniență și eventualele aditivi.
  • Certificări de calitate: Unele ouă pot fi certificate organic sau provenite de la păsări hrănite cu hrană naturală sau crescute în condiții mai bune de bunăstare animală. Poți lua în considerare aceste certificări dacă este important pentru tine.