Ce să plantezi în curte în luna martie pentru a scăpa de boli și pesticide. Florile și plantele tale vor crește armonios

de: Ioana Bucur
13 03. 2024

Grădinăritul cere timp, efort și investiții considerabile, însă întreaga noastră muncă poate fi distrusă, peste noapte. Există câteva trucuri, dezvăluite de specialiști, ce ne pot ajuta să ne bucurăm din plin de grădinile noastre. Află ce să plantezi în curte în luna martie pentru a scăpa de boli și pesticide. Vei vedea că, dacă ții cont de aceste recomandări, florile și plantele tale vor crește armonios.

Trucuri și sfaturi pentru o grădină sănătoasă

În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să renunțe la viața la bloc și s-au mutat cât mai departe de marile orașe, bucurându-se din plin de avantajele traiului simplu, „la țară”.

Fără doar și poate, unul dintre marile avantaje este curtea, în special pentru cei care consideră grădinăritul un hobby. Fie că este vorba despre flori, plante decorative sau legume și verdețuri, întreaga muncă depusă poate fi compromisă, parcă peste noapte, de apariția dăunătorilor.

Cum poți scăpa de afide și acarieni

Marii inamici ai grădinarilor – profesioniști sau amatori – sunt afidele și acarienii. Un specialist a dezvăluit că există un remediu natural și deloc costisitor ce ne poate ajuta să îi ținem departe.

Utilizatorul din spatele paginii „Sabrina Sustainable Life” a dezvăluit ce să plantezi în curte în luna martie pentru a scăpa de bolile produse de acești dăunători fără să mai apelezi la pesticide. Este vorba despre cimbru, mentă, rozmarin, lavandă și busuioc.

Ce să plantezi în curte în luna martie pentru a scăpa de bolile provocate de dăunători

Plantele aromatice nu doar previn apariția afidelor și acarienilor, dar promovează și creșterea armonioasă a florilor.

„Multe ierburi au un miros puternic, ceea ce le face un aliat de nădejde  pentru combaterea naturală a dăunătorilor”, a explicat Sabrina.

Astfel de remedii naturale ne ajută să ne bucurăm din plin de plante sănătoase, ce se dezvoltă frumos, fără să fim nevoiți să folosim substanțe chimice dure pentru a descuraja apariția insectelor nedorite.

Pesticidele conțin ingrediente toxice care nu numai că sunt dăunătoare mediului, dar sunt și periculoase pentru oameni atunci când nivelul de expunere este ridicat.

Trucul a stârnit interesul internauților, mulți confirmând că este eficient: „Știam asta de la bunicul meu”, „Este cea mai bună soluție, funcționează de minune” – au fost doar câteva reacții.