Ce sa nu mananci ca sa slabesti. 5 alimente de scos total din meniu

Cum poti slabi?

Nivelul obezității crește din ce în ce mai mult la nivel mondial, iar acest lucru este îngrijorător. Foarte mulți oameni mănâncă în grabă datorită timpului și lipsei acestuia, alegând alimente contrafăcute ce nu sunt benefice sănătății noastre. De cele mai multe ori, meniurile de tip fast-food sunt cele mai alese. Fiind rezonabile la preț și durează puțin prepararea unui astfel meniu.

Nici România nu stă foarte bine la acest capitol, mai bine de 55% din populația țării fiind supra-ponderală. Acest număr continuă să crească pe zi ce trece, numărul actual fiind cu 14% mai mare față de 1990, potrivit unui studiu realizat de Nielsen CEE. Pentru cei ce vor să piardă câteva kilograme în plus, acest articol este perfect pentru dumneavoastră. În următoarele rânduri, vă voi prezenta cum să slăbești și ce alimente trebuie să eviți pentru un proces cât mai ușor.

Cum slăbești?

Foarte mulți oameni sunt confuzi când vine vorba de slăbit. Nu există o dietă magică sau un singur produs ce te face să slăbești. De cele mai multe ori, dieta te ajută să pierzi câteva kilograme, dar doar temporar. Odată terminată, mulți revin la vechile obiceiuri și pun greutatea pierdută înapoi. Secretul este echilibrul. Dacă simți nevoie să mănânci ceva dulce, poți mânca ceva dulce. Dar nu ar trebui să fie un obicei zilnic. Ar trebui să adoptăm un stil de viață sănătos, să facem mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi. De asemenea, sunt foarte multe variante de dulciuri și rețete sănătoase, ce le pot înlocui pe cele ce ne dăunează sănătatea.

cum poti slabi
cum poti slabi

 

Singura metodă prin care poți slăbi, este deficitul caloric. Ce este deficitul caloric? Ei bine, deficitul caloric este atunci când ardem mai multe calorii decât consumăm. De exemplu, dacă un bărbat consumă 2000 de calorii, pentru a intra în deficit caloric, acesta trebuie să ardă 2300 de calorii. Acest lucru este posibil doar prin efort fizic și un stil de viață sănătos. De asemenea, numărul de calorii diferă. Acesta este calculat în funcție de sex, înălțime, vârstă, stil de viață și activitate.

Alimente ce ar trebui să le scoți din meniu

Acum că știm cum putem scăpa de câteva kilograme, ar trebui să eliminăm și câteva alimente ce ne pot împiedica să ajungem la țelul dorit. Așa că, iată 5 alimente la care trebuie să renunți:

  • Sucuri acidulate

Toate sucurile sunt pline de zahăr, chiar și cele naturale. Cea mai bună alegere în acest caz ar fi sucul de casă, făcut de tine. O singură doză de suc poate avea până la 40 g de zahăr și aproximativ 200 de calorii. În această categorie, poate intra și alcoolul.

  • Prăjeli

Piept de pui prăjit, cartofi prăjiți, orice aliment prăjit este dăunător sănătății tale. În primul rând, datorită grăsimilor nesănătoase ce pot bloca arterele, ce poate duce apoi la probleme de sănătate, precum accidente vasculare.

  • Cereale îndulcite

Mulți oameni preferă o porție de cereale la micul dejun. Cu toate acestea, majoritatea cerealelor sunt îndulcite cu mult zahăr. De exemplu, o porție de cereale de 30 g poate avea aproximativ 11 g de zahăr. O alternativă sănătoasă sunt fulgii de ovăz.

  • Carnea procesată

Slănină, cârnați, mezeluri, toate aceste tipuri de carne sunt procesate și îți pot pune viața în pericol.

carne procesata
carne procesata

Ele conțin nitrați, conservanți ce pot mări riscul de a face diabet. De asemenea, conțin și foarte mult sodiu, cunoscut că are efecte negative asupra tensiunii.

  • Băuturi sportive (energizante)

Majoritatea băuturilor energizante au o cantitate foarte mare de zahăr. Cea mai bună variantă pentru energie înainte de un antrenament, este o masă ce conține carbohidrați cu aproximativ 60-90 de minute înainte, plus o cafea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI