Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant. Celebrul Gordon Ramsay a dat un sfat vital pentru clienți
Gordon Ramsay, unul dintre cei mai de succes bucătari din Marea Britanie, a dezvăluit care sunt preparatele pe care să nu le comanzi niciodată într-un restaurant. De cele mai multe ori, alegerea unui fel de mâncare poate fi o provocare, în special dacă aveți la dispoziție o gamă largă de preparate delicioase. Iată ce ar trebui să excludem de pe listă, conform celebrului bucătar.
Gordon Ramsay a detaliat ce să nu comanzi niciodată la restaurant
Atunci când mergem la restaurant, alegerea unui preparat pe care îl consumăm poate fi cea mai mare provocare, ținând cont că meniurile din localuri au o gamă variată de mâncăruri delicioase. Totuși, Gordon James Ramsay, unul dintre cei mai celebri bucătari din lume, a dezvăluit ce preparate ar trebui evitate atunci când mergem să mâncăm în oraș.
În primul rând, trebuie să știți că tot ce arată bine în farfurie, nu este neapărat și bun. De aceea, există unele preparate pe care este mai bine să nu le comanzi la restaurant.
Celebrul chef din emisiunile televizate Hell’s Kitchen, Masterchef și Kitchen Nightmares, vine cu câteva sfaturi utile pentru toți cei care aleg să ia masa la localurile din oraș.
Supa zilei, de evitat
Potrivit lui Ramsay, clienții ar trebuie să evite supa zilei dintr-un restaurant, pentru că cel mai probabil, alimentele folosite sunt din ziua precedentă. De aceea, trebuie să încercați să nu comandați supa respectivă, pentru că ingredientele nu ar fi cele mai proaspete.
„Întrebați care a fost supa zilei de ieri înainte de specialitatea de astăzi. S-ar putea să fie vorba de supa lunii”, a precizat celebrul bucătar, notează ladbible.com.
Citește și: Cât a plătit un bărbat pe cea mai scumpă pizza din viața lui. Ce ingrediente de lux a avut
De asemenea, un alt preparat care nu ar trebui niciodată comandat într-un restaurant este lasagna roşie, iar mulți bucătari se laudă că prepară cel mai bine.
Nici vita făcută bine nu ar trebui comandată! Supragătirea acestui tip de carne îi reduce savoarea, iar un ingredient scump devine astfel greu de mestecat şi fără niciun gust. Și stridiile se află pe lista preparatelor de evitat.
Dacă nu vă aflați restaurant specializat pe preparate din peşte, este de preferat să nu le comandați. De cele mai multe ori, stridiile nu sunt depozitate şi gătite corespunzător și pot genera boli grave.
Citește și: Ce preparate să nu comanzi niciodată la restaurantele de lux. Recomandările experților