Ce să mănânci de post la micul dejun. 10 idei din care să te inspiri

de: Ana Chivu
02 03. 2023

Micul dejun este cea mai importantă masă, iar doamnele știu că micuții nu trebuie să plece la școală pe burta goală pentru că astfel își vor consuma pachețelul pentru toată ziua chiar în prima pauză. De asemenea, această masă îi adună pe toți din familie la povești înainte ca fiecare să o ia pe drumuri separate. Ce poți să servești la micul dejun în perioada postului? Ai mai jos câteva idei din care să te inspiri! Sigur o să fie pe placul pofticioșilor.

Idei de mic dejun: ce poți să mănânci în timpul postului?

Cu siguranță gospodinele consideră că micul dejun este cea mai ușoară masă de gătit pentru că aici se regăsesc alimente care se prepară simplu și ușor. De asemenea, ele apreciază prima masă a zilei pentru că este momentul în care toți iau parte înainte să meargă pe drumuri separate la serviciu sau la școală.

Din păcate, lucruri devin mai grele pentru unele doamne în perioada postului, atunci când restricțiile alimentare sunt dure și nu mai pot pune pe masă rețetele obișnuite. Mai exact, toți creștinii trebuie să renunțe acum la produsele de dulce care de obicei se regăseau mai ales la micul dejun precum: ouă, lapte, brânză sau iaurt.

Desigur că mezelurile nici nu se mai află în frigider în timpul postului. Ai mai jos câteva idei rapide, simple și ușoare cu care să îți începi dimineața! Preparatele sunt recomandate și de nutriționiștii care susțin că aduc multe beneficii asupra organismului și îți oferă energia necesară pentru activitățile pe care le ai de făcut în timpul zilei.

Ce poți să gătești?

  • Terci din ovăz cu fructe și miere
  • Salată din legume proaspete și tofu
  • Pâine prăjită cu pastă de hummus
  • Smoothie din fructe și legume
  • Omletă din tofu
  • Pastă de avocado
  • Bruschete cu roșii
  • Zacuscă cu boabe de fasole
  • Salată de fructe cu semințe
  • Burrito cu tofu.

Ce poți să gătești la prânz?

Dacă îți este dificil să găsești o soluție și pentru prânz, nu trebuie să îți mai faci griji. Poți să gătești salată orientală fără ouă și cu mai multe legume, ciorbă de găluște, borș roșu, ciorbă de legume, fasole scăzută sau icre de fasole.

De asemenea, poți să prepari și: salată de vinete, vinete la cuptor umplute cu tofu și condimente picante, paste cu sos de roșii și legume sau dovlecei pane cu un sos de usturoi care va fi cu siguranță pe placul tuturor celor din familie. Cel mai bine este să te folosești de tot ce ai în frigider și să scoți în evidență aroma legumelor. Poftă bună!