Ce să folosești în loc de ulei pentru cele mai bune chipsuri făcute acasă. Vor ieși și crocante ca în magazine

de: Stan Nicu
14 06. 2023

Mulți dintre români aleg să își facă singuri acasă chipsuri, în ideea că sunt mai sănătoase. Astfel, unii au renunțat chiar la ulei pentru prăjirea cartofilor subțiri. Ce să folosești în loc de ulei pentru cele mai bune chipsuri făcute acasă. Vor ieși delicioase și crocante ca în magazine.

Cum se fac chipsuri delicioase de cartofi fără ulei.Vezi pas cu pas rețeta incredibilă

Chipsurile de cartofi sunt preferate de foarte mulți oameni, copii și adulți laolaltă.

Gustare încântă papilele gustative ale oricui, indiferent de vârstă. Dacă însă nu doriți să le cumpărați din magazine, trebuie să știți că există produse care nu sunt tocmai bune pentru sănătate.

Rețeta de chipsuri crocante este sănătoasă

Astfel, azi vă propunem o rețetă rapidă de chipsuri crocante și sățioase, fără ulei, pe care le puteți prepara în propria bucătărie.

Știm cu toții că legumele sunt sănătoase, chiar dacă experții în sănătate nu ia în calcul chipsurile de cartofi ca fiind o porție de legume. Însă, cartoful are o mulțime de potasiu chiar și sub formă de chips.

Ingredientele necesare pentru chipsurile crocante fără ulei:

– cartofi;
– piper;
– parmezan;
-sare;
– ierburi aromate.

Mod de preparare al chipsurilor crocante și delicioase fără ulei

– Mai întâi se curăță cartofii de coajă, după care se pun întregi la fiert, în apă, pentru circa douăzeci de minute.

– Odată ce cartofii s-au fiert, aceștia trebuie să fie lăsați să se scurgă bine și să se răcească.

– După ce s-au scurs și s-au răcit, cartofi trebuie zdrobiți foarte binem până devine un piureu fin. Acesta se va săra după gustul bucătarului sau ai celor care vor servi chipsurile.

– Apoi, din piureul obținut se vor forma mai multe biluțe mici. Acestea se vor așeza pe o tavă de copt care ulterior va fi introdusă la cuptor. Rețineți, tava de copt trebuie tapetată dinainte cu hârtie de copt.

Aplatizarea biluțelor de piureu

-Apoi, biluțele de piureu se acoperă cu o altă hârtie de copt, iar cu ajutorul unui pahar se va aplatiza fiecare biluță în parte. Astfel, vor lua forma chipsurile. De reținut, fiecare bilă aplatizată ar trebui să aibă circa un milimetru grosime. După, seia hârtia care a ajutat la aplatizarea chipsurilor.

– Tot ce mai trebuie făcut este să băgați tava la cuptor, acesta fiind preâncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. Nu ne râmâne de făcut decât să vă urăm Poftă Bună!!!