Ce să faci pentru a păstra căpșunele proaspete timp îndelungat. Greșeala pe care o fac mulți, din păcate

Ce să faci pentru a păstra căpșunele proaspete timp îndelungat. Greșeala pe care o fac mulți, din păcate
Ce trebuie să faci pentru a păstra căpșunele proaspete

Căpșunele sunt cele mai căutate fructe la început de vară. Se găsesc atât în supermarket-uri, cât și în piețe sau chiar în propriile grădini, începând, de regulă, cu luna mai. Iată un mic truc care te va ajuta să păstrezi căpșunele proaspete mai mult timp.

Cum păstrezi căpșunele proaspete mai mult timp

Căpșunele sunt aromate, gustoase și te poți bucura de ele oricând în timpul verii, motiv pentru care, atunci când avem ocazia, luăm cantități mai mari de căpșune, mai ales dacă arată și bine. Ei bine, timpul a trecut și poate că nu le-ai consumat pe toate, iar unele încep să se strice.

Din fericire, există o variantă de a le depozita astfel încât fructele vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Prima greșeală pe care mulți o facem este să spălam fructele înainte de a le pune în frigider, însă de ce este o greșeală?

Potrivit fermierilor și specialiștilor în domeniu, dacă spălam fructele înainte de a le pune în frigider scurtăm perioada în care căpșunele, de exemplu, pot fi consumate. Din cauza apei, acestea vor ajunge să se strice mai repede.

Căpșunele ar trebui să fie depozitate la frigider exact așa cum au fost cumpărate, fără urme de apă pe ele. În cazul în care le-ați luat din propria grădină, spălați doar cât consumați pe moment. Restul este indicat să le puneți în recipiente largi, astfel încât să nu stea unele peste altele.

Cum se spală corect căpșunele

Cum am precizat și mai sus, căpșunele se spală doar înainte de a fi servite, nu înainte de a fi puse la frigider. Dacă acestea au pământ sau mici insecte pe ele, le puteți spăla într-o soluție cu apă cu oțet sau cu bicarbonat de sodiu.

În apă adăugați câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu sau puteți dizolva un sfert de pahar de oțet de mere în apă și lăsați căpșunele în acest amestec timp de 10-maxim 15 minute.

Mai departe, clătiți foarte bine fructele sub un jet de apă rece, astfel încât să scăpați de urmele de oțet sau bicarbonat de sodiu. De asemenea, un alt lucru de care ar trebui să țineți cont este să nu rupeți codița înainte de a le spăla, deoarece apa va intra în ele și va face să își piardă gustul.

Citește și: Leguma din bucătărie care îți curăță lentilele ochelarilor. Nu, nu este o glumă!