Ce să faci neapărat cu apa de la robinet înainte de a uda mușcatele vara. Multe gospodine nu știu ce mare greșeală comit

de: Andreea Vînătoru
01 06. 2024

Mușcatele sunt printre cele mai populare plante cu flori pentru grădini și balcoane. Sunt ușor de întreținut, extrem de rezistente și înfloresc abundent. Nu trebuie să fiți experți pentru ca mușcatele să prospere, însă trebuie să știți ce să faceți cu cu apa de la robinet înainte de a uda mușcatele în sezonul cald.

Cum se îngrijesc corect mușcatele

Mușcatele se îngrijesc relativ ușor, dar trebuie să aveți mare grijă la modul în care le udați. Excesul de apă poate duce la apariția bolilor și la putrezirea rădăcinilor plantelor. În sezonul cald, ele trebuie udate de 2 – 3 ori pe săptămână, iar dacă sunt ținute la soare prea mult timp, udarea se face în fiecare zi. Mușcatele nu trebuie pulverizate sau udate pe frunze, pentru că se pătează.

Ce trebuie să faci cu apa de la robinet înainte de a uda florile

Mușcatele pot muri dacă sunt lăsate direct razele direct ale soarelui. Drept urmare, în zilele caniculare, planta trebuie să fie protejată. Și udatul ei este destul de important. Dacă este udată regulat, floarea se va menține sănătoasă și frumoasă.

În plus, mușcatele preferă apa de ploaie. Dacă nu aveți apă de ploaie, puteți folosi apa de la robinet, dar trebuie să țineți cont de anumite trucuri. Lăsați apa de la robinet într-un vas timp de 24 de ore înainte de o turna plantelor. În acest mod, veți elimina clorul și ceilalți dezinfectanți. Al doilea pas ar fi să nu udați mușcatele cu apă rece, pentru că riscați să le stricați definitiv, mai în zilele caniculare.

De ce se pune aspirină la mușcate

Acidul acetilsalicilic este un medicament cel mai adesea folosit pentru a reduce febra, durerea sau inflamația. O folosim cel mai adesea la răceală și gripă sau pentru durerile de mușchi. Aspirina are efect antiinflamator asupra organismului, însă este foarte bună și pentru plante.

Acidul acetilsalicilic este benefic pentru mușcatele care stau în interior, dar și pentru cele din grădină.

Primul beneficiu este că acest medicament combate bolile fungice. Acidul acetilsalicilic poate lupta cu bolile fungice cu brio la mușcate. Trebuie să dizolvi o pastilă în apă și apoi să pulverizezi soluția pe frunzele mușcatelor pentru a le scăpa de mucegai sau ciuperci. Aspirina poate stimula creșterea plantelor, dacă tratezi solul sau apa cu care le uzi. Acest lucru poate îmbunătăți dezvoltarea plantelor.