Ce să faci dacă salata de icre a ieșit prea moale. Aşa o salvezi, truc de milioane

de: Ionuț Vieru
14 10. 2023

Salata de icre este foarte delicioasă și preferată de mulți români, însă nu este foarte ușor să obținem consistența perfectă tot timpul. Află în rândurile următoare ce să faci dacă salata de icre a ieșit prea moale și o rețetă pe care trebuie să o încerci.

Ce să faci dacă salata de icre a ieși prea moale

Cea mai delicioasă salată de icre este cea pe care o preparăm noi acasă, însă există situații în care aceasta poate să iasă prea moale. Ce puteți face într-o astfel de situație? Din fericire, există un ingredient ieftin care poate salva salata de icre.

Dacă salata de icre a ieșit prea moale adăugați griș. Acest truc este foarte bine cunoscut de mulți bucătari care folosesc ingredientul pentru a obține o consistență perfectă. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți o lingură de griș, iar după ce s-a răcit, puneți grișul peste icre și amestecați până se leagă la loc.

De asemenea, și modul de preparare este unul foarte important. Aveți nevoie doar de icre, ceapă, ulei, apă minerală și lămâie, iar secretul ține de modul în care omogenizăm toate aceste ingrediente. Atunci când amestecați icrele trebuie să o faceți cu atenție pentru a evita ca icrele să se taie.

În momentul în care amestecul nu reușește să încorporeze uleiul, icrele se taie și se separă. Din nefericire, rezultatul va fi unul nedorit și veți obține o salată de icre prea moale.

Citește și: Secretul grecilor pentru cea mai bună salată de icre. Ce adaugă în preparat îi schimbă complet gustul

O altă modalitate de a salva salata de icre este să facem o pastă dintr-un gălbenuș fiert. După ce amestecăm foarte bine gălbenușul și obținem o compoziție cremoasă, adăugăm icrele tăiate și amestecăm din nou.

Adăugați câteva linguri de apă minerală într-un bol și puneți treptat câte o cantitate mică din icrele tăiate și amestecați până când se încorporează din nou și obținem compoziția omogenă pe care ne-o dorim.

Rețetă salată de icre de crap

Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g icre de crap
  • 50 g miez de pâine albă
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri apă minerală carbogazoasă
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 1 ceapă mică tocată mărunt

Mod de preparare

Pentru început, înmuiem 1-2 felii de pâine albă în apă rece, însă curățată de coajă. Icrele de crap le punem într-un vas și le mixăm timp de circa 1-2 minute. Peste acestea adăugăm 50 g miez de pâine după ce stoarcem apa și mixăm în 1-2 minute până când obținem o pastă omogenă.

Mai apoi, adăugăm treptat câte puțin ulei de floarea soarelui, circa 1-2 linguri deodată. Dacă faceți greșeala de a turna prea mult dintr-o dată, salata de icre se va tăia. În tot acest timp mixați încontinuu, iar când observați că salata se deschide la culoare, alternăm cu zeamă de lămâie uleiul.

Citește și: Cum se face salata din icre proaspete? Ingredientul secret pentru un gust desăvârșit

Adăugăm apă minerală atunci când consistența salatei devine prea densă, cam 2 linguri deodată și amestecăm până când salata devine pufoasă. Apoi, adăugăm ceapa tocată mărunt și amestecăm din nou până când se încorporează perfect. Poftă bună!