Ce să faci dacă ai uitat să spumezi carnea din supă. Aşa repari imediat preparatul

de: Manolică Anca
22 07. 2023

Pui carnea în oală, aprinzi focul, oala se încălzește și nu trece mult timp până când spuma albicioasă, cenușie sau maronie se ridică la suprafață chiar când începe să fiarbă. De cele mai multe ori, ești atent și ai grijă să o îndepărtezi. Dar haide să vedem ce se întâmplă atunci când uiți. Cum poți repara greșeala.

Ce să faci dacă ai uitat să spumezi carnea din supă

Atunci când pui carne la fiert, este inevitabil să nu se formeze acea spumă. Ea apare indiferent de tipul de carne folosit, iar culorile ei pot varia de la alb, gri, sau chiar maro.

Unii oameni cred că arată dezgustător și trebuie doar să scape de ea. Alții o fac din cauza tradiției: așa făceau mama și bunica lor. Unii oameni o fac pentru că, practic, fiecare rețetă de pe internet îți spune să faci asta. Iar unii oameni o fac pentru a obține un preparat culinar ”rafinat”.

Dar ce se întâmplă dacă uiți să o iei? Ei bine, un gest simplu îți va fi de mare folos pentru a salva supa.

Cum ”salvezi” preparatul

Spuma care se formează în apă atunci când se pune carnea la fiert reprezintă de fapt proteine supuse procesului de coagulare. Prin urmare, atunci când aceasta se pune în apă rece, proteinele și sărurile minerale se dizolvă.

Indiferent că este de pasăre, de vită, de porc sau de oricare altă specie, carnea trebuie spălată bine înainte de a fi pusă pe foc, pentru a elimina toate urmele de sânge. Ulterior, se așază pe aragaz, într-o oală cu o cantitate suficientă de apă, tot rece, iar focul trebuie să fie mic de la început, pentru a ajuta la formarea spumei.

În cazul în care ai fost ocupat prin altă parte a casei, sau, pur și simplu, ai pierdut din vedere faptul că trebuie să spumezi carnea, nu este nicio tragedie. Există o metodă extrem de eficientă de a o extrage rapid din supă! Tot ce trebuie să folosești este un banal albuș de ou!

Pus în supă, acesta va atrage imediat spuma, iar mâncarea va ieși limpede și gustoasă! Desigur, odată ce acesta și-a făcut ”treaba”,el trebuie scos din supă!

Citește și: Ce trebuie să pui în apă înainte de a fierbe carnea de pui pentru supe sau ciorbe. Aşa va ieşi cu gust mâncarea