Ce să faci dacă ai pus prea multă sare în zacuscă. Trucul banal cu care repari conținutul
Dacă ai pus prea multă sare în zacuscă, nu trebuie să vă faceți griji. Există câteva modalități de a salva situația, cu care nu aveți cum să dați greș. Iată cel mai interesant truc, cu care repari conținutul foarte ușor. Gustul sărat va fi atunci doar o amintire.
Ce faci dacă ai făcut zacusca prea sărată
Dacă ai făcut zacuscă și aceasta este prea sărată, nu trebuie să o arunci și să faci altă porție. Preparatul nu este compromis dacă ai comis o astfel de greșeală, pentru că există modalități de a salva situația.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cantitate suplimentară de legume, în special vinete, roșii și ardei. Acest lucru va dilua conținutul de sare și va corecta gustul.
Fierbe legumele separat și, când observi că acestea sunt gata, le amesteci cu cele sărate.
Ce să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare
Prepararea mâncării nu aduce întotdeauna rezultatele pe care le sperăm. Dacă te confrunți cu situația în care ai adăugat prea multă sare în mâncare, chiar înainte de a o scoate de pe foc, există o soluție simplă pe care o poți aplica.
Citește și: Ce să faci dacă mâncarea a ieşit prea grasă. Aşa scapi de excesul de ulei imediat
Nu te gândi să arunci toată oala cu mâncare, pentru că nu ajută la nimic. Există o modalitate extrem de utilă, care va salva preparatul fără prea multe eforturi.
Tot ce trebuie să faci este să oprești aragazul și să te ocupi de preparat. Ia un cartof de mărime medie sau câteva felii de vinete în mâncare. Aceste legume vor absorbi rapid sarea în exces și vor lăsa mâncarea ca la carte.
Câtă sare se pune la zacuscă
Cantitatea de sare pe care o adaugi în zacuscă poate varia în funcție de gusturile personale și preferințele tale. De obicei, începi cu o linguriță de sare și adaugi mai multă după gust, pe măsură ce gătești.
Vezi și: De ce zacusca fermentează. Multe gospodine fac această greșeală simplă, dar care strică preparatul
Este important să deguști zacusca în timpul procesului de gătire și să ajustezi sarea conform preferințelor tale. Unele persoane preferă să adauge mai multă sare pentru a scoate în evidență aromele legumelor, în timp ce altele aleg să reducă cantitatea de sare din motive de sănătate.
Iată cea mai simplă rețetă de zacuscă:
- 2 kg de ardei roșii (poate fi o combinație de ardei kapia și ardei iute, în funcție de preferințele tale)
- 1 kg de vinete
- 1 kg de ceapă
- 500 g de roșii coapte
- 200 ml de ulei vegetal
- 1/2 cană de pastă de tomate (opcională)
- 5 căței de usturoi
- 1 lingură de sare (sau după gust)
- 1 lingură de zahăr (sau după gust)
- Piper negru proaspăt măcinat (după gust)