Ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare. Secretul pentru a rodi până târziu

de: Sabina Anastasia
05 05. 2023

Dacă vrei să te bucuri de recoltă bogată de castraveți, pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să pui în aplicare acest „secret”. Iată ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare! Dacă vei proceda astfel, legumele nu vor avea deficiențe în ceea ce privește substanțele nutritive și se vor dezvolta sănătos.

Ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare

Pentru a te bucura de o cultură de castraveți bogată, este necesar să asiguri legumelor condițiile potrivite de dezvoltare. Majoritatea româncelor care cultivă astfel de produse în propria lor grădină preferă să nu le aplice substanțe chimice. Playtech Știri îți explică ce să faci cu răsadurile, după șapte zile de la plantare.

Puține gospodine știu că, la o săptămână de la plantarea răsadurilor de castraveți în grădină, este absolut necesar să se aplice la rădăcina lor îngrășământ. Aplicarea sa este una dintre principalele lucrări care trebuie efectuate pentru o îngrijire corespunzătoare a legumelor și nu le afectează în mod negativ, așa cum se mai spune.

Aplicarea îngrășămintelor este importantă în cazul castraveților – și nu numai, fiindcă asigură nutrienții de care planta are nevoie pentru a crește și a produce recoltă sănătoasă. În principiu, este vorba despre azot, fosfor și potasiu. Azotul ajută la creșterea frunzelor, fosforul stimulează dezvoltarea rădăcinilor, iar potasiul ajută la creșterea florilor și a rodului.

Dincolo de acest aspect, îngrășămintele pot să ajute și la combaterea unor boli care afectează legumele din grădină. Unele dintre cele mai comune condiții care pot fi declanșate de dăunătorii castraveților sunt mana și făinarea. Poți să eviți apariția sau dezvoltarea acestor condiții cu ajutorul unor produse chimice.

Ce îngrășământ să folosești pentru a combate aceste boli

Mana castraveților poate fi combătută cu Polyram DF, un fungicid de contact care se aplică întotdeauna preventiv. Acesta poate fi cumpărat sub formă de granule dispersabile în apă. Se folosește în perioada vegetativă, cu o doză de 0,2%, cu o pauză de trei zile, potrivit recomandărilor agro.basf.ro.

Pentru combaterea făinării castraveților, poate fi folosit fungicidul Dagonis. Produsul combate inclusiv putregaiul tulpinii. Doza de aplicare în cazul acestui tip de îngrășământ este de 0,6 l/ha. Tot în acest scop mai poate fi folosit și Kumulus DF, tot sub formă de granule dispersabile în apă, care se folosește în doză de 0,4%, la un interval de 7-10 zile.

Te-ar putea interesa și: Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Se va distruge toată recolta

Este foarte important să aplici îngrășământul corect, respectând cantitatea indicată pe recipientul produsului. Aplicarea îngrășământului în mod excesiv poate să conducă inclusiv la creșterea unor legume mai puțin calitative.