Ce să faci cu ouăle roșii rămase de la Paște. 3 rețete savuroase

de: Ionuț Vieru
17 04. 2023

Ce să faci cu ouăle roșii rămase de Paște? Dacă ați făcut prea multe ouă roșii și nu au fost consumate, le puteți folosi pentru alte rețete. Mai jos veți găsi câteva sugestii delicioase, astfel încât să nu trebuiască să aruncați ouăle.

Ce să faci cu ouăle roșii rămase de Paște. Rețete simple pe bază de ouă fierte

Ouăle vopsite rămase după Paște nu trebuie aruncate, ci le puteți folosi la diferite rețete. Ouăle fierte sunt foarte gustoase și nutritive, perfecte pentru micul dejun sau alte rețete. Iată ce puteți face cu ouăle roșii rămase de Paște:

Salată de somon afumat cu mix de ouă

Această salată poate fi mâncată la orice oră și este ușor de făcut. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 cartofi mici fierți în coajă
  • 100 g somon afumat
  • 5 ouă de găină fierte
  • 6 ouă de prepeliță fierte
  • 100 g cașcaval ras
  • 5 linguri de maioneză
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 lingură de muștar
  • o lămâie
  • sare, piper
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

De asemenea, veți mai avea nevoie icre de somon, roșii și 1 ou de prepeliță fiert pentru decor. Pentru început, dăm prin răzătoare cartofii fierți, ouăle fierte și decojite și cașcavalul. Păstrați un ou de prepeliță pentru decor.

Tocăm ardeiul gras în cuburi mici, tocăm pătrunjelul și somonul, iar mai apoi le punem pe toate într-un bol pentru a le amesteca. Într-un bol separat, amestecăm maioneza cu iaurt, muștarul, sucul de la lămâie, sarea și piperul.

O parte din crema obținută o păstram pentru a decorat salata, iar restul o vom pune peste compoziția cu somon și ouă, apoi amestecăm foarte bine. Salata o aranjăm pe o farfurie sau într-un castron, după preferințe, o acoperim cu restul de maioneză cu iaurt și o decorăm după bunul plac. Poftă bună!

Citește și: De ce ciocnim ouă roşii de Paşte. Mulţi români nu au habar

Chifteluțe cu ouă fierte

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 g de carne tocată de porc și de vită
  • 100 ml de lapte
  • 2-3 felii franzelă
  • 8 ouă, dintre care 6 fierte și 2 crude
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 lingură de amidon
  • 3-4 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare, piper și alte condimente, după gust

Pentru început, punem într-un bol carnea tocată și o amestecăm cu franzela tăiată cubulețe, înmuiată în lapte. În același bol adăugăm usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, sare, amidonul și o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt.

Întreaga compoziție trebuie împărțită în 12 părți, apoi formăm chiftelele. În fiecare chiftea facem câte o adâncitură, după care se acoperă cu un strat de ulei și se așază într-o tavă unsă cu ulei.

Chiftelele se vor coace la foc potrivit timp de circa 15-20 minute, iar cu puțin timp înainte de a fi gata, se stropesc cu puțină apă. Continuăm prin a curăța ouăle fierte de coajă, le tăiem în jumătate și le așezăm în adânciturile făcute în chiftele. Adăugăm pătrunjel peste și este gata de savurat!

Citește și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle pentru Paște. Greșeala pe care o fac românii, an de an

Ouă fierte cu sos tartar

Pentru ouăle fierte cu sos de tartar veți avea nevoie de aceste ingrediente:

  • 4 ouă fierte tari
  • salată de rucola
  • 250 g maioneză de casă
  • 2 linguri capere în saramură
  • 50 g castraveți murați în oțet
  • jumătate de ceapă roșie mică
  • 1 linguriță de pătrunjel tocat mărunt
  • 1 linguriță hasmatuchi tocat mărunt
  • sare și piper
  • 1 linguriță chives tocat mărunt

Pentru început, fierbem ouăle și pregătim sosul tartar. Amestecăm maioneza de casă cu capere, castraveți murați în oțet, ceapa roșie și verdețurile tocate mărunt. Adăugăm sare și piper, apoi amestecăm sosul până se omogenizează compoziția, după care îl punem în frigider.

Ouăle trebuie să fiarbă timp de circa 8-9 minute din momentul în care a început apa să clocotească. După ce sunt gata, le punem într-un vas cu apă rece pentru a le decoji mai ușor, apoi le tăiem în felii mai groase.

Aranjăm salata de rucola pe un platou, apoi așezăm feliile de ouă peste salată, iar peste acestea adăugăm sosul de tartar, după care decorăm cu ceapă roșie. Poftă bună!