Ce să faci cu florile roşiilor pentru o recoltă nemaivăzută. Doar legumicultorii cu experienţă procedează aşa
În această perioadă, grădinarii pricepuți fac unele lucrări la tomatele lor pentru a avea o recoltă cât mai bogată și mai gustoasă. Ce să faci cu florile roşiilor pentru o recoltă nemaivăzută. Doar legumicultorii cu experienţă procedează aşa.
Roșiile tale au nevoie de asta. Fertilizarea, udarea și soarele nu sunt suficiente pentru o recoltă incredibilă
Cei care vor să mănânce sănătos trebuie să ia în calcul roșiile, acestea fiind un aliment minunat, potrivit și pentru mesele în aer liber.
Și cum cele de grădină sunt cele mai bune, mulți au ales să își planteze propriile roși în grădinile sau solariile lor. Însă, acestea necesită toată atenția în această perioadă. Cel puțin pentru cei care vor să se bucure de o recolată ca la carte.
Ce lucrări necesită roșiile
În această perioadă roșiile trebuie copilite, udate, stopite cu îngrășaminte, cu alte cuvinte îngrijite îndeaproape. Toate aceste lucrări care se fac nu sunt de ajuns pentru o recoltă nemaivăzută.
Potrivit specialiștilor, roșiile mai au nevoie de ceva pentru a se dezvolta cum n-ați mai văzut. Au nevoie de mângâiere. Da, ați înțeles bine, roșiile au nevoie de mângâiere, de atingerea omului. Nu este vorba de magie, atinsul tomatelor, respectiv a florilor lor, având o explicație științifică.
Toate plantele au nevoie de polenizare pentru a crește, dar roșiile se autopolenizează, ceea ce înseamnă că conțin tot ce au nevoie în sine, dar totuși necesită mișcare pentru a crește corect.
Mângâierea roșiilor, testată
Prezența vântului poate face acest lucru cu succes, însă atingerea de către om poate accelera procesul pentru a vă binecuvânta cu o recoltă excelentă. În plus, după cum a confirmat un expert agricultor poți fi sigur că această idee pentru plantele de roșii este încercată, testată și adevărată.
”Atingerea roșiilor este în esență o modalitate de polenizare manuală a roșiilor”, spune Daniel Carruthers, director de vânzări la Cultivar Greenhouses.
Toate plantele au nevoie de polenizare pentru a crește, altfel, pur și simplu vor muri. Dar modul în care polenizează o plantă variază.
Roșiile crscute la interior au neapărată nevoie de atingerea omului
”Plantele de tomate au atât părți masculine, cât și femele, așa că se autopolenizează – tot ce au nevoie este o adiere blândă sau zgomotul unui polenizator pentru a încuraja căderea polenului. Pe lângă apă abundentă și lumina soarelui, tot ce este nevoie este o mică mângâiere pentru a le ajuta să crească”, mai spune Daniel Carruthers.
Astfel, se poate înțelege că natura poate avea nevoie de o mână de ajutor. Spre exemplu, dacă roșiile tale sunt cultivate în seră, unde polenizatori care să polenizeze plantele nu sunt, iar acestea nu sunt bătute de vânt și ploaie, în acest caz atingerea poate ajuta la imitarea rolului pe care îl joacă natura, încurajând căderea polenului.