Ce să faci cu ceapa înainte de a o pune în salată. Aşa nu va mai ustura, doar la restaurant o mai mănânci astfel
Ceapa, vestită pentru că dă gust mâncării, de multe ori dă bătăi de cap gospodinelor. Cu un miros înțepător, cu siguranță și ție ți-au dat lacrimile atunci când ai vrut să îți faci o salată. Ei bine, următorul articol îți va dezvălui trucul magic prin care poti ”îmblânzi” ceapa.
Ceapa, cea mai căutată legumă
Ceapa este leguma care nu lipsește din cămara gospodinelor. De la salate, la tocană sau caramelizată în burgeri, ceapa este folosită în multe preparate, care îți lasă gura apă atunci când te gândești la ele. De multe ori ați auzit ”pune ceapă multă, că îi dă aromă”, așa este, ceapa este o legumă aromată, care poate schimba gustul mâncării.
Pe cât de aromată e, pe atât de înțepător este mirosul ei. Adesea când curăță ceapa, gospodinelor le dau lacrimile și nu se mai pot concentra să își continue treaba în bucătărie. Există trucul cu apa în gură, pentru a putea ameliora senzația de usturime a ochilor, dar problemele apar și atunci când vrei să o gătești, de exemplu în salată, dar realizezi că nu o poți mânca.
Citește și: De ce să pui bicarbonat de sodiu în tigaie când prăjeşti ceapă. E trucul celor care gătesc în restaurante
Cum poți îmblânzi gustul puternic al cepei?
După cum spuneam anterior, ceapa are un miros și un gust puternic, iar acest lucru te poate împiedica să o consumi. Ei bine, dacă vrei să diminuezi din usturimea acestei legume, pentru început feliază ceapă și pune-o într-un bol cu apă. Astfel, compușii de sulf responsabili pentru gustul înțepător se vor potoli.
De asemenea, un alt truc cheie este să pui ceapa feliată într-un bol cu suc de lămâie, de lime sau de oțet. Acest amestec va face ceapa mai gustoasă și va tăia din gustul specific. Pentru ca aceasta metodă să funcționeze, ceapa trebuie să fie lăsată cel puțin 10 minute în acel suc și trebuie amestecată de două ori, maxim. Se mai poate usca după, cu ajutorul unui șervețel, dar asta este opțional.