Ce să faci cu buruiana smulsă din grădină. Modul neașteptat în care o poți folosi, nu trebuie să o mai arunci

de: Ionuț Vieru
28 05. 2024

Grădina noastră are nevoie constanță de îngrijire, ceea ce înseamnă că buruienile nu trebuie să existe. De cele mai multe ori, le aruncăm, dar le putem folosi în alte scopuri.

Ce poți face cu buruienile din grădină

Găsirea buruienilor printre plantele tale prețioase poate fi o cauză de frustrare, deoarece poate necesita multă muncă pentru a le scoate din sol. Din fericire, deși sunt o pacoste de îndepărtat, ele pot fi, de fapt, folositoare.

După ce ați scos toate buruienile din sol, nu le aruncați, deoarece le puteți folosi în avantajul vostru. În timp ce buruienile sunt nenorocirea grădinarilor, în realitate, ele sunt la fel ca orice altă plantă care este făcută din materiale organice.

Din acest motiv, le puteți valorifica beneficiile pentru binele plantelor voastre preparând un ceai de buruieni. De fapt, mai multe buruieni comune de grădină conțin cantități decente de nutrienți, inclusiv azot, fosfor și potasiu, care sunt cele trei componente esențiale pentru flori.

Prin urmare, creând un ceai de buruieni pentru plantele dumneavoastră, veți economisi bani, deoarece va oferi grădinii aceleași substanțe nutritive pe care le-ar face un îngrășământ scump.

De asemenea, acest ceai nu duce la creșterea în continuare a buruienilor, deoarece atunci când strecurați lichidul, veți scăpa și de toate semințele care provoacă răspândirea intrușilor.

Cum puteți face ceai de buruieni

Ceaiul de buruieni se face în esență permițând buruienilor să se descompună în apă curată și folosind constituenții lor pentru a vă fertiliza grădina. Deoarece buruienile concurează cu plantele tale prin captarea tuturor nutrienților din sol, acesta este finalul potrivit pentru ele.

Pentru a face din grădina dumneavoastră un lot nutritiv de ceai de buruieni, începeți prin a plivi grădina așa cum ați face de obicei. Adunați toată verdeața și puneți-o într-o găleată mare. Puteți alege să le spălați, dar deoarece veți cerne lichidul după aceea, acest lucru nu este necesar.

Zdrobiți-le în bucăți cu mâinile, dar folosiți mănuși de protecție, Apoi, umpleți găleata cu apă curată, într-un raport de 8 căni de apă pentru fiecare 1 kg de buruieni pentru a le ajuta să se descompună mai repede.

Se amestecă plantele în apă și apoi se acoperă recipientul cu o cârpă pentru a-l proteja de gândaci. Lăsați buruienile să se înmoaie timp de până la patru săptămâni înainte de a strecura ceaiul cu o cârpă de plasă. Asigurați-vă că amestecați în fiecare zi în.

Pentru a folosi ceaiul, mai întâi diluați-l cu apă proaspătă și apoi turnați-l în jurul plantelor sau pulverizați-l direct pe frunze pentru o absorbție mai rapidă