Ce să cultivi printre varză și cartofi. Tehnica bunicilor care te scapă de dăunători, așa nu vei mai folosi insecticide
Legumele cultivate în propria grădină sunt cele mai bune, dar trebuie să avem constat grijă de ele, iar cei mai mari dușmani sunt dăunătorii. Bunicii noștri foloseau o metodă pentru a scăpa de ei, o metodă ce nu implică folosirea insecticidelor sau altor substanțe toxice.
Ce să cultivi între varză și cartofi pentru a scăpa de dăunători
Pentru a proteja plantele de varză, cartofi și multe alte legume, bunicii noștri obișnuiau să planteze printre acestea flori căror mireasmă este atât de puternică încât respinge dăunătorii.
Vorbim despre Crăița, sau Vâzdoaga, așa cum mai este denumită această floare de vară, care are circa 60 de specii. Formează tufe înalte sau joase, cu flori de la monocrome la colorate, cel mai adesea galben și portocaliu.
Este o floare care adoră soarele și umezeala, iar datorită mirosului său specific, crăița expulzează din pământ dăunătorii și este de dorit a fi plantată în grădinile de legume: ardei, roșii, varză, vinete, castraveți și cartofi.
Folosind această metodă, grădina voastră va arăta mult mai frumos și legumele vor fi ferite de dăunători. Partea cea mai bună este că nu trebuie să mai folosești insecticide sau alte soluții împotriva dăunătorilor toxice, care pot afecta și recolta.
Sfaturi pentru o grădină sănătoasă
Pentru a avea o cultură bogată și o grădină sănătoasă, trebuie să protejăm fructele și legumele de dăunători. Iată cum puteți identifica bolile și dăunătorii din grădina dumneavoastră:
-
Observă simptomele
Pentru a identifica bolile oricărei legume, este important să fim atenți la simptomele vizibile. Acestea pot include pete, decolorări, deformări, umflături sau zone afectate pe frunze sau tulpini.
În același timp, putem observa schimbări în aspectul general al plantei, cum ar fi lăstari slăbiți sau necroza țesuturilor.
-
Analizează cauzele posibile
După ce am identificat simptomele, trebuie să găsim posibilele cauze ale bolilor, iar acestea pot fi ciuperci patogene, bacterii, virusuri, ciuperci parazite sau factori de mediu precum umiditatea ridicată sau temperaturi extreme.
-
Consultarea unui specialist
Soluțiile împotriva dăunătorilor sunt ușor de aplicat, iar toată lumea poate face acest lucru, dar este important să știți exact ce soluții să folosiți, iar pentru acest lucru este indicat să consultați un specialist.