Ce să adaugi la final în salata de vinete, în loc de maioneză. Ingredientul special care o face mult mai bună, gustul te va cuceri instant

de: Ionuț Vieru
10 06. 2024

Salata de vinete este un preparat foarte delicios și sănătos care rareori lipsește de pe mesele noastre. Este foarte ușor de gătit, dar maioneza este un ingredient care nu este pe placul tuturor. Din fericire, poate fi înlocuit. Aflați în rândurile următoare cu ce.

Rețetă salată de vinete fără maioneză

Detalii mici sunt cele la care trebuie să fim foarte atenți atunci când vrem să preparăm o salată de vinete gustoasă. Calitatea ingredientelor și consistența salatei sunt două dintre cele mai importante aspecte. La final ar trebui să avem o textură moale, însă nu foarte apoasă.

Salata de vinete este foarte sănătoasă, dar maioneza adaugă câteva sute de calorii. Pentru cei care sunt la dietă sau pur și simplu nu doresc să folosească maioneza, există un înlocuitor. Este vorba despre capere.

Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti cea mai delicioasă salată de vinete:

  • 1 vânătă mare
  • 1 roșie mare
  • 1/2 ceapă medie sau ceapă verde
  • Capere
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • Suc de lămâie sau oțet
  • Sare și piper după gust

De asemenea, dacă doriți, puteți adăuga oregano, pătrunjel, mărar sau busuioc. Acestea sunt opționale.

Mod de preparare

Începem prin a coace vinetele, după care le lăsăm să se răcească câteva minute. Extragem miezul și îl tocăm foarte fin. Deocamdată îl dăm deoparte și ne ocupăm de roșii.

Vom îndepărtam pielița roșiei prin scufundarea în apă clocotită timp de circa 30 de secunde. Mai apoi, vom tăia roșia în cuburi și o adăugăm peste vinete.

Ceapa o vom tăia mărunt și o amestecăm cu restul ingredientelor. Omogenizarea este un pas foarte important. Amestecăm bine toate ingredientele, adăugând caperele la final pentru a lega compoziția.

Pentru un plus de savoare, puteți adăuga ierburile aromatice pe care le-am enumerat mai sus, adică oregano, pătrunjel, mărar sau busuioc. Acestea sunt opționale. De asemenea, ajustați condimentele după gust, gustând constant preparatul.

Salata se poate servi pe felii de pâine prăjită. Uleiul de măsline și caprele vor înlocui necesitatea maionezei, ceea ce îi va oferi preparatului un gust deosebit, iar în plus, va fi mult mai sănătos.