Ce să adaugi la final în mâncarea de urzici. Ingredientul care o face fină și gustoasă, va ieși ca la bunica acasă
Dacă vrei să o transformi într-un deliciu ce îți va încânta familia și musafirii, trebuie doar să adaugi un ingredient, la final, în mâncarea de urzici. Acesta o face fină și gustoasă, exact ca la bunica acasă.
Un alt vestitor al primăverii
Nu doar ghioceii sunt vestitorii primăverii! Pe tarabele piețelor din toate colțurile țării își fac apariția, la început de martie, primele grămezi de urzici.
Nimeni nu își dorește să le atingă, din pricina țepilor fini ce acoperă întreaga suprafață a frunzelor lor, dar, după ce sunt gătite, devin un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. În plus, sunt sursă importantă de vitaminele A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale.
Nu sunt deloc dificil de gătit, nu ai nevoie de prea multă experiență în bucătărie pentru a le transforma în preparate delicioase, însă ai nevoie de răbdare și ceva timp, în special pentru sortarea lor și îndepărtarea elementelor nedorite.
Dacă vrei să o transformi într-un deliciu ce îți va încânta familia și musafirii, trebuie doar să adaugi un ingredient, la final, în mâncarea de urzici. O face fină și gustoasă, exact ca la bunica acasă.
Ingrediente
Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- șase grămezi de urzici
- o lingură de făină
- trei căței de usturoi
- o ceapă de dimensiuni mari
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în mâncarea de urzici pentru a ieşi cremoase. Aşa procedează moldovencele de sute de ani
Ce ingredient ar trebui să adaugi la final în mâncarea de urzici
Mod de preparare
Vei începe prin a echipa o pereche de mănuși, pentru a te proteja de înțepăturile lor în timp ce le speli și cureți.
Se umple un vas de mari dimensiuni cu apă în care am adăugat și puțină sare și, după ce dă în clocot, urzicile se pun la opărit timp de cinci minute.
Separat, se toacă usturoiul și ceapa. Urzicile se scurg cu simț de răspundere, dar se păstrează un pahar din apa în care au fiert. Urzicile fierte se toacă mărunt – pot fi puse într-un blender.
Ceapa se călește în ulei până când devine translucidă, moment în care se adaugă urzicile, făina și usturoiul. La final, se adaugă sare, după gust, și, cel mai important, apa păstrată – o face fină și gustoasă -, amestecând continuu.
Când ajunge la consistența dorită, mâncarea de urzici este gata.
Te-ar putea interesa și: Amestecul puternic pe bază de urzici care îţi protejează legumele din grădină. E natural şi ieftin