Ce să adaugi în borcanul cu vinete pentru a rezista toată iarna. Așa procedează cele mai iscusite gospodine

de: Mariana Olteanu
12 10. 2023

În regiunile din Transilvania, gospodinele obișnuiesc să conserve vinetele în așa fel încât să se bucure de ele pe tot parcursul anului. Bucătăresele au dezvăluit ingredientul secret care se adaugă în acestea pentru a rezista mai mult.

Cum se prepară cele mai delicioase vinete

Vinetele la borcan se numără printre cele mai delicioase preparate. Însă, o mică greșeală minoră poate ruina toată munca. Dacă nu sunt conservate și păstrate corect, acestea vor fi ținta mucegaiului.

Gospodinele pricepute au dezvăluit secretul celor mai bune vinete. Înainte de a vă apuca de prepararea acestora, este necesar să vă asigurați că aveți la dispoziție toate ingredientele. Pentru prepararea acestora, veți avea nevoie de:

  • 3 kg vinete
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • ulei pentru sigilarea borcanelor

Citește și: Câtă ceapă se pune la salata de vinete. Așa îi dai gustul perfect

Rețeta bunicii pentru vinetele perfecte

Primul pas constă în coacerea vinetelor. Puteți opta pentru coacerea acestora fie pe grătar sau fie pe plită. După ce acestea sunt gata, puteți să le lasați la răcit. Ulterior, le puteți curăța cu mare grijă.

Când acestea sunt curățate, le puteți așeza pe într-o sită de plastic, amplasată peste un castron mare. Le puteți lăsa la scurt timp de câteva ore sau chiar pe parcursul nopții.

După ce s-au scurs, vă puteți folosi de un satâr de lemn sau de plastic pentru a le toca. După ce sunt tocate, le puteți condimenta după gust cu sare.

Citește și: Când e bine să pui vinetele coapte în congelator. Așa rămân proaspete și pline de nutrienți toată iarna

Cum puteți preveni apariția mucegaiului?

După ce sunt tocate, le puteți pune în borcane. Peste acestea puteți turna un strat de ulei. Acesta va funcționa asemenea unei bariere împotriva aerului. Astfel, prin intermediul acestei bariere, mucegaiul va putea fi prevenit.

După ce ați pus vinetele în borcan le puteți acoperi cu capace și le puteți închide bine. Ulterior, borcanele se pun într-o cratiță mare cu apă pe care  o încălziți. Acestea vor sta în apă timp de 20-25 de minute. În acest fel, borcanele vor fi sterilizate corespunzător.

Când timpul a trecut, le puteți scoate din apă. Este recomandat să le înveliți cu un prosop pentru a permite răcirea lentă până a două zi.

Citește și: Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ingredientul de aur pe care îl folosesc cei mai buni bucătari. Iese mult mai gustoasă așa