Ce să adaugi în apa în care fierbi porumbul ca să iasă delicios. Uită de sare, acesta este ingredientul secret

de: Ionuț Vieru
06 07. 2024

Porumbul este delicatesa verii, fie el copt sau fiert, gusturile nu se discută. Ca să iasă cât mai delicios posibil, trebuie să adaugi un ingredient secret în apă. Află în rândurile următoare care este acesta.

Cum să faci cel mai bun porumb fiert

Cu toții știm că trebuie să punem sare în apa în care fierbem porumbul. Nu este un lucru rău, deoarece îi va da mult mai mult gust. Dar data viitoare puneți zahăr în loc de sare.

În cazul ouălor, de exemplu, sarea pusă în apă ajută la prevenirea crăpării cojii de ou și scurgerea conținutului acestora. Când vine vorba despre porumb, sarea adăugată în apă nu este recomandată de toată lumea, deoarece întărește și mai mult boabele de porumb.

În schimb, dacă puneți o linguriță de zahăr în apa în care fierbe porumbul, acesta va fi mult mai dulce. Prin urmare, dacă îți dorești un porumb mai dulce și mai delicios, adaugă puțin zahăr în loc de sare.

Cât timp se fierbe porumbul

Timpul de fierbere este un aspect important care poate dicta dacă porumbul este foarte bun sau nu. Cu cât porumbul este mai proaspăt, cu atât timpul de fierbere este mai redus.

Dacă vei lăsa porumbul prea mult la fiert, acesta va fi prea moale, o textură pe care mulți nu și-o doresc. În general, timpul optim de fierbere pentru porumb nu ar trebui să depășească 10 minute, în unele cazuri poate fi și mai mic, dar niciodată sub 5 minute.

În schimb, dacă porumbul are boabele mai tari, poți să-l fierbi mai mult de 10 minute.

Un alt lucru important este alegerea porumbului. Cel mai bun porumb pentru fiert se găsește în luna august – septembrie, atunci când boabele sunt mai moi sau „lăptoase”.

Dacă ai ocazia, este recomandat să cumperi porumb proaspăt cules, de la furnizorii locali, nu din marile magazine. Cel mai bun porumb este cel cu boabe moi, galben pai, iar pănușile să fie de o culoare verde deschis și ușor umede. Mătasea trebuie să fie și ea umedă și puțin lipicioasă.