Ce s-a întâmplat la a doua încoronare a Regelui Charles. Camilla şi Kate, vizibil supărate, imaginile care spun multe

de: Manolică Anca
05 07. 2023

Miercuri, 5 iulie, Scoția își întâmpină Regele cu o procesiune regală în cadrul Săptămânii anuale Holyrood, cunoscută și sub numele de Săptămâna Regală, iar cei doi suverani ai Marii Britanii îşi vor sărbători încoronarea pentru a doua oară. Iată cum a decurs evenimentul.

Regele Charles al III-lea şi Camilla, a doua încoronare

Încoronarea Regelui Charles a avut loc la Westminster Abbey pe 6 mai și a fost o minunată demonstrație a fastului britanic. În cadrul acelui eveniment istoric, regele și regina au îmbrăcat rochii elaborate de catifea și au fost încoronați la Abație în fața a peste 2.000 de persoane și a milioane de oameni care au urmărit evenimentul la televizor.

Cele două capete încoronate au luat parte la două procesiuni pentru drumul spre și dinspre Palatul Buckingham și au ieșit la balcon pentru o ședință foto emblematică în fața britanicilor. Dar cuplul urmează să treacă din nou prin aceste festivități miercuri, 5 iulie, în Scoția, în conformitate cu tradiția zonei.

Ce s-a întâmplat la festivitate

Regele Charles este încoronat pentru a doua oară în Scoția pentru a marca faptul că nu este doar rege al Angliei, ci și rege al Marii Britanii, ca urmare a Unirii Coroanelor din 1603.

Prima Încoronare repetată a avut loc după încoronarea Regelui Carol I la Westminster Abbey în 1625. Parlamentul scoțian a cerut ca monarhul să fie încoronat și la nord de graniță. Cu toate acestea, regele nu s-a grăbit, cea de-a doua Încoronare având loc în 1633 la Holyrood.

Tradiția a fost întreruptă după festivitatea regelui George al IV-lea în 1822, până când regina Elisabeta a II-a a reluat-o în 1953.

Astfel, cei doi iau parte astăzi la mai multe evenimente ceremoniale, însoțiți fiind la Edinburgh de prințul William și Kate, care poartă titlurile scoțiene de duce și ducesă de Rothesay.

”Scoția îi va întâmpina pe noul rege și pe noua regină în luna iulie cu o serie de evenimente pentru a marca Încoronarea. O procesiune populară, o procesiune regală, un serviciu național de mulțumire și un salut cu arma vor avea loc la Edinburgh.”, spunea primul ministru Humza Yousaf într-o declarație oficială.

Spre deosebire de încoronarea de la Londra, însă, membrii Casei Regale par mai tensionaţi. Unele voci spun că cel mai probabil ceva s-a întâmplat chiar înainte de a se urca în maşinile care aveau să îi ducă la St Giles Cathedral. Vezi imagini în Galeria FOTO.

Citește și: Gafele făcute de Camilla în public. Ce s-a văzut pe fața reginei, nu s-a putut abține