Ce s-a întâmplat cu Salina Târgu Ocna la patru zile după ce bolovani de sare au căzut din tavan pe traseul turiștilor

de: Filon Stan
08 11. 2024

Acum s-a aflat ce s-a întâmplat cu Salina Târgu Ocna, la patru zile după ce bolovani de sare au căzut din tavan pe traseul turiștilor. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Conducerea Salina Târgu Ocna a fost destituită

Un incident șocant  a avut loc în urmă cu patru zile, la Salina Târgu Ocna, unde mai mulți bolovani enormi au căzut din tavan. Salina era plină de turiști, însă doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Incidentul care se putea transforma într-o adevărată tragedie se pare că nu i-a speriat foarte tare pe cei aflați în condurere, deoarece salina a rămas deschisă pentru vizitatori. Citește și Salina din România pe care o vizitează toată țara. Programul a fost prelungit după ce numărul de vizitatori a fost uriaș

Bolovani de sare au căzut din tavan

De-abia după patru zile Societatea Națională a Sării a luat măsura închiderii salinei, iar directorul și directorul adjunct au fost destituiți din funcții. A fost deschisă o anchetă internă pentru a se vedea cum s-a ajuns la acest incident. Citește și Salina Praid, închisă de Ministerul Economiei. A devenit un pericol pentru turişti şi muncitori, anunţă autorităţile

Salina Târgu Ocna este o exploatare minieră a sării aflată în stațiunea balneoclimaterică Târgu Ocna din Județul Bacău, Moldova, România. Este a treia cea mai mare salină și una din cele mai vechi din România, ce aparține Societății Naționale a Sării „Salrom” S.A. Deține cea mai mare bază de tratament din țară, amplasată în mina Trotuș la 240 m adâncime, ce oferă condiții pentru relaxare, mișcare și tratarea afecțiunilor respiratorii. În interior se află amenajat unul dintre puținele lăcașuri de cult din România construite în saline, cu hramul Sfintei Varvara. De asemenea există și un muzeu al formării și exploatării sării.