Ce s-a întâmplat cu fostul ofițer MAI care a infectat o secție întreagă la Gerota. Verdict de ultimă oră

Ce s-a întâmplat cu fostul ofițer MAI care a infectat o secție întreagă la Gerota. Verdict de ultimă oră
Decizie oficială în cazul ofițerului care a infectat o secție întreagă

Oficialii au decis! Noile informații despre cazul fostului ofițet MAI care a infectat o secție întreagă la Gerota au șocat pe toată lumea. Ce hotărâre s-a luat?

Decizie oficială: Ce s-a întâmplat cu fostul ofițer MAI care a infectat o secție întreagă la Gerota?

Procurorii au venit cu o decizie oficială în cazul ofițerului care a infectat o secție îmtreagă. Astăzi, 22 iulie, a fost clasat dosarul în care un fost ofițer MAI era acuzat că a infectat zeci de oameni cu coronavirus. Nelu Lupu a scăpat de acuzațiile aduse – zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 alin. 1 Cod penal) și fals în declarații (art.326 Cod penal)- și de dosarul penal care fusese deschis pe numele său în luna martie. Procurorii secției de de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) au dispus clasarea cauzei, stabilind astfel că probele din dosar nu au putut stabili cu certitudine că fostul ofițer ar fi fost sursa infectării pacienților și cadrelor medicale de la Spitalul Gerota.

Argument – Nu s-au făcut teste asupra celorlalți pacienți sau a personalului când aceasta a fost deja internat, așa că sursa rămâne nesigură. „Precizăm că acesta este un document intern și a fost introdus și atașat foii de observație clinică generală la inițiativa medicului epidemiolog, formularul întocmit fiind aprobat la data de 23.06.2017 în cadrul Comitetului Prevenire Infecții Asociate Asistenței Medicale, scopul principal al acestui formular fiind depistarea existenței infecțiilor”, adaugă Parchetul General.

Fostul ofițer care a infectat zeci de oameni scapă de toate acuzațiile - decizie procurori
Fostul ofițer care a infectat zeci de oameni scapă de toate acuzațiile – decizie procurori

Decizie procurori

„Urmare probatoriului administrat nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice, împrejurarea în care persoana internată s-a infectat și dacă aceasta a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”. În lipsa altor testări, realizate asupra altor pacienți, vizitatori, personal medical, anterior sau în perioada internării persoanei vizate, sursa „inițială” de SARS-COV-2 din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” rămâne nesigură, variantele teoretice – imposibil de înlăturat la un nivel de certitudine impus de standardul de probațiune utilizat în procesul penal – fiind nenumărate”
Procurorii