Ce s-a întâmplat cu Boris Johnson, după a treia noapte la terapie intensivă. Ce anunță medicii
Purtătorul de cuvânt de pe Downing Street a declarat că Premierul Boris Johnson se simte mai bine și că „lucrurile se îmbunătățesc” după a treia noapte în terapie intensivă. Premierul a fost dus la terapie intensivă la Spitalul St Thomas ‘din Londra.
Ce s-a întâmplat cu Boris Johnson, după a treia noapte la terapie intensivă
Oliver Dowden, secretarul culturii, a confirmat că joi nu a existat nicio deteriorare în starea liderului conservator. Boris Johnson a reușit să treacă peste momentele critice și nu a fost nevoie de folosirea ventilatorului mecanic, semnul celor mai grave complicații de la Covid-19. Aseară, cancelarul a spus că Boris Johnson, care a dezvoltat acum 13 zile simptomele infecției, are o stare de sănătate îmbunătățită.
Ce anunță medicii
Dowden a declarat pentru BBC Breakfast în această dimineață: „Rămâne așa cum am spus ieri. Este stabil, starea i se îmbunătățește. Îl cunosc pe prim-ministru de multă vreme și îi doresc bine în acest moment dificil și cred că lucrurile sunt din ce în ce mai bune pentru el.”
Dowden a apărut, de asemenea, în programul de la BBC Radio 4 și a dat un răspuns similar, spunând că premierul Johnson se află într-o stare stabilă, și că se descurcă destul de bine.
Întrebat dacă premierul va putea lua singur o decizie cu privire la prelungirea stării de urgență, săptămâna viitoare, Dowden a spus că este vorba doar de parcurgerea unui proces adecvat, de aceea se așteaptă până săptămâna viitoare.
Downing Street spune că starea premierului nu a fost agravată de luni, când a fost dus pentru prima dată la terapie intensivă. În ultima actualizare oficială, chiar înainte de 19:00, de miercuri, s-a spus că Primul ministru continuă să progreseze constant. El rămâne în terapie intensivă, starea lui îmbunătățindu-se.
Autorităţile din Marea Britanie apreciază că se vor confrunta cu vârful pandemiei în următoarele zile. Marea Britanie a înregistrat marţi nu mai puțin de 786 de noi decese în 24 de ore, un nou record pentru această ţară.
Coronavirusul a contaminat peste 55.000 de persoane în Marea Britanie şi a răpit până în prezent aproape 6.200 de vieți. Dominic Raab va avea responsabilitatea de a lua o eventuală decizie de prelungire sau chiar de înnăsprire a măsurilor de izolare, cu consecinţe economice şi sociale foarte dureroase, notează AFP.