Ce s-a întâmplat cu asistenta căreia vecinii i-au aruncat clor pe ușă. Imaginile i-au emoționat pe mulți

Ce s-a întâmplat cu asistenta căreia i-au turnat clor pe ușă?

O asistentă medicală din Galați a fost nevoită să suporte umilințe crunte din partea vecinilor. Motivul pentru care a fost bătaia de joc a acestora este că lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase și că primește bolnavii cu COVID-19. Ce gest impresionant a șters totul cu buretele?

Galați: Vecinii unei asistente medicale i-au aruncat clor pe ușa apartamentului

Cine ar fi crezut că vremurile pe care le trăim ar aduce o panică exacerbată încât să se ajungă la un astfel de gest inexplicabil? O întâmplare extrem de șocantă a fost adusă la urechile tuturor românilor. Tocmai cei care se află în prima linie în lupta cu coronavirus, fără resurse, cu teamă pentru ei și pentru cei dragi și disperare, au ajuns să trăiască neputința în momentul în care ajung acasă. Majoritatea medicilor sau a altor cadre medicale își apără familiile și prietenii izolându-se încă din prima zi în care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19.  La ora actuală, există zeci de medici –  mame, tați, soți și soții – care au preferat să stea departe de cei dragi pentru a nu risca siguranța lor.

Asiatentă din Galați, batjocorită de vecini
Asiatentă din Galați, batjocorită de vecini

Mihaela Moga Pal, în vârstă de 44 de ani, a ajuns acasă după o nouă zi în care și-a riscat viața unde a fost întâmpinată cu…clor. „Fetelor, este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că licrez la Spitalul Boli Infecțioase Galați. Vecinii din scarac blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani mi-au aruncat clor pe ușa apartamentului, mi-au trimis poliția acasă și m-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la spital!!! Ce să înțeleg…e discriminare???”, a fost mesajul asistentei.  Gestul de neconceput al vecinilor a reușit să fie șters cu ajutorul unor militarei.

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! <3Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că… vii acasă la finalul turei. Mihaela este asistentă medicală în Galați, la Spitalul Boli Infecțioase. Ieri a postat pe facebook acest text: "Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi-au trimis poliția acasă… M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase."Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe. Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este?În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!❤️

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Joi, 2 aprilie 2020

Ce s-a întâmplat cu asistenta căreia vecinii i-au aruncat clor pe ușă?

Joi, Mihaelei i s-a făcut dreptate. Câțiva militari din cadrul Batalionului 284 Tancuri au așteptat-o acasă cu un buchet de flori și au aplaudat-o. „Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe”, se arată într-un video publicat pe Facebook de către MApN cu titlul „În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela”. „Eu unul personal nu credeam că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veți apăra pe mine”, a spus un militar.

„Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!”
MApN

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI