Ce s-a întâmplat cu arhitectul Ciprian Vlaicu, după ce a plecat de la Visuri la Cheie

Ce s-a întâmplat cu arhitectul Ciprian Vlaicu, după ce a plecat de la Visuri la Cheie
Ce s-a întâmplat cu arhitectul Ciprian Vlaicu, după ce a plecat de la Visuri la Cheie

Arhitectul Ciprian Vlaicu demarează un proiect social numit ”Casa pentru pici”, proiect pornit din dorința acestuia de a schimba destinele unor oameni care trăiesc în condiții grele.

Ce s-a întâmplat cu arhitectul Ciprian Vlaicu

Acest proiect constă în construirea mai multor locuințe pentru familii greu încercate de viață, oferindu-le, totodată, și o reală speranță la o viață mai bună. Însă nu este prima dată când Ciprian Vlaicu schimbă destine, întrucât el a făcut parte și din echipa emisiunii ”Visuri la Cheie”, de la Pro TV. 

“Sunt foarte fericit că am reușit să punem bazele acestui proiect extrem de special pentru mine. Am trecut cu toții printr-o perioadă mai dificilă, care m-a determinat să-mi dau seama că îmi doresc foarte tare să pot contribui la schimbarea vieților unor oameni care au nevoie de o rază de speranță și ajutor”, a spus Ciprian Vlaicu.

Astfel că prima ediție a proiectul social ”Casa pentru pici” este inițiată de către Episcopia Alexandriei și Teleormanului, prin sectorul social filantropic, și organizată cu sprijinul arhitectului Ciprian Vlaicu și asociației “Împreună pentru o viață mai bună”, cărora li se alătură și o echipă de peste 80 de voluntari. Acțiunea de voluntariat o să se desfășoare în ultimul weekend al lunii Iunie, în intervalul 25-27.06.2021, având la bază construirea unei locuințe pentru o familie care trăiește în condiții precare.

O poveste tristă

Povestea cazului este una tristă. O încăpere din chirpici adăpostește acum cinci suflete și este localizată în comuna Scrioaștea, județul Teleorman. Bunica, în vârstă de 80 de ani, este singurul tutore pentru patru copii. Ea se luptă zilnic să le ofere un minimum necesar celor mici, dar din păcate, nu poate acopri nici nevoile de bază pentru un trai decent.

Tatăl copiilor a murit acum patru ani, iar mama i-a părăsit. Iar de Crăciun, bunicul, singura figura paternă rămasă, a murit în urma unui atac de cord.

Copiii, Ionuț Nicușor (16 ani), Dănuț Valentin (15 ani), Costin Marian (8 ani) și Alexandra Maria (7 ani), împreună cu bunica lor, trăiesc în condiții foarte grele, cu venituri lor limitate, iar casa în care locuiesc este într-o condiție precară. Deși au primit mai multe lovituri grele, ei au rămas uniți și se luptă pentru un trai decent. Au nevoie urgentă de o locuință, pentru ca cei mici să se poată concentra pe școală și pe activități specifice copilăriei, dar și pentru ca bunica să aibă parte de o bătrânețe mai ușoară, alături de nepoții ei.

Comunitatea de motocicliști s-au alăturat proiectului

De menționat este că părintele Ciprian Virsescu, consilierul social al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, dar și Ciprian Vlaicu, împreună cu echipa de voluntari, promit să relizeze un proiect ambițios, și anume, construirea unei case și împlinirea unui vis pentru o familie cu mari greutăți.

Proiectarea casei a fost însă realizată ingenios, la fel, terenul și fundația fiind pregătite în prealabil. Încă de la primele schițe, acestui proiect i s-au alăturat Asociația „Împreună pentru o viață mai bună”, care a oferit sprojin financiar, dar și Bikers for Humanity, Cristian Hrubaru și Lucian Tudoranu, care au anunțat comunitatea moto ce care s-a unit într-un timp foarte scurt.

De precizat este că încă din 2015, motocicliștii și prietenii lor se dedică scopului de a ajuta oameni care au nevoie de sprijin, iar proiectul ‘Casa pentru pici’ este ultimul adăugat în portofoliul lor de evenimente.

S-au mai implicat, de asemenea, și niște voci importante din Horeca, dar și companii de construcții, pentru ca familia să poată avea speranța unui trai decent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI