Ce s-a întâmplat cu arbitrul care a lovit intenționat un jucător la meciul Liverpool – Arsenal. Gestul unic în istoria fotbalului britanic a fost filmat – VIDEO

de: Sorin Barbu
10 04. 2023

Scandal de proporții în Premier League, la meciul în care s-au înfruntat Liverpool și Arsenal, în etapa cu numărul 30. Andy Robertson a fost lovit cu cotul de unul dintre asistenții partidei. Gestul a fost unul intenționat, iar incidentul a fost filmat. Șeful arbitrilor din Anglia a anunțat verdictul în acest caz.

Ce s-a întâmplat cu arbitrul care i-a dat un cot în gură lui Andy Robertson

Meciul Liverpool – Arsenal a avut parte de un moment straniu, considerat unic în istoria fotbalului britanic. În finalul primei reprize, Andy Robertson a început să protesteze vehement, supărat că nimeni nu a văzut că a fost busculat. Deranjat că fotbalistul i-a țipat în față, arbitrul de tușă Constantine Hatzidakis a ripostat violent și l-a lovit cu cotul în față. Incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi și se vede clar că nu a fost vorba de o greșeală, ci de un gest intenționat.

„Eu nu am văzut nimic, dar am auzit că s-a întâmplat ceva. Am văzut și imaginile, pot să spun doar că imaginile vorbesc de la sine. În rest, nu știu mai multe pe marginea subiectului”, a spus antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, citat de BBC.

Încă din timpul partidei, organismul responsabil cu arbitrajul (PGMOL) a transmis că acest incident va fi analizat. Iar acum s-a aflat și care este verdictul organismului condus de Howard Webb: Constantine Hatzidakis a fost suspendat pe termen nelimitat.

„PGMOL nu-l va mai delega pe Constantine Hatzidakis la niciun meci din competițiile pe care le gestionează, până la finalizarea investigației demarate de Federația Engleză de Fotbal (FA), în legătură cu incidentul în care au fost implicați arbitrul asistent și fundașul Andy Robertson, de la Liverpool, pe Anfield”, se arată într-un comunicat. transmis de The Sun.

Mark Halsey, fost arbitru în Premier League, a spus că este șocat și este convins că tușierul Constantine Hatzidakis poate să primească cel puțin opt etape de suspendare.