Ce s-a ales de fostul premier Nicolae Văcăroiu. Cu ce se ocupă acum, de fapt

de: Anca Lupescu
24 06. 2021

Nicolae Văcăroiu are 77 de ani și a fost al treilea premier al României după Revoluția din 1989. A fost unul dintre cei mai importanți oameni politici din România.

Ce s-a ales de fostul premier Nicolae Văcăroiu

Între anii 2000 și 2008 a fost președinte al Senatului din partea PSD. Fostul premier a demisionat din Senat pe 20 octombrie 2008 și a fost înlocuit de senatoarea Luminița Gheorghiu.

Acum, Nicolae Văcăroiu are 77 ani și este ieșit la pensie. Foarte puțini sunt cei care îl recunosc pe stradă. El a fost surprins zilele trecute alături de soția lui, în timp ce își plimba liniștit câinele prin cartier.

Cei doi au fost surprinși în zona Piața Amzei, acolo unde au mers să își facă cumpărăturile. Fostul politician s-a integrat de minune în mulțime, fiind îmbrăcat lejer într-o pereche de blugi, un tricou bleumarin și o vestă bej.

Cu o pereche de adidași comozi, numai buni de mers la piață, Nicolae Văcăroiu și Marilena, soția lui, și-au luat cățelul și au plecat la cumpărături.

Nici soția fostului premier nu mai seamănă cu ce era odată. A lăsat ținutele elegante pe care pe purta pe vremuri și s-a îmbrăcat într-o bluză înflorată la care a asortat o pereche lejeră de pantaloni roșii.

Cu un coș de cumpărături pe roți, Marilena Văcăroiu și-a făcut cumpărăturile din piață, în timp ce soțul ei s-a ocupat de câine. După ce au cumpărat câteva fructe și legume, cuplul a mers acasă.

Câți bani încasează lunar

Au o bătrânețe liniștită, iar asta pentru că fostul premier a fost și șef al Senatului, dar și președinte interimar al României.

În plus, între 2008 și 2017 el a fost la conducerea Curții de Conturi, care i-a adus lunar 14.000 de lei pe lună în cont.

Pensia fostului politician este de 5000 de lei pe lună, iar a soției sale de 4000 de lei pe lună. Împreună câștigă o sumă mai mare decât salariul multor tineri. În plus, pensionarii care câștigă câteva sute de lei lunar nici nu pot visa la astfel de sume fabuloase.

În plus, Marilena Văcăroiu deține mai multe proprietăți ale familiei pe numele ei.

Pentru că a ocupat funcția de președinte interimar al României pentru 30 de zile, în 2007, Nicolae Văcăroiu va beneficia toată viața de o indemnizație de aproximativ 1500 de euro lunar, dar și de o vilă de protocol și pază SPP. Fostul politician are o vilă de 600 de metri pătrați la Ștefani, iar la Poiana Țapului un apartament de 116 metri pătrați.