Ce s-a aflat despre bărbatul care ar fi ucis fetiţa de 12 ani din Bucureşti. Ce făcuse cu doar câţiva ani înainte, detalii incredibile din dosar

de: Rosu Ioana
09 06. 2023

Apar detalii terifiante despre Ilie Marcel Șerbuc, principalul suspect al poliției pentru crima care a îngrozit România. Bărbatul care ar fi ucis-o pe Anamaria Constantin, copila de 12 ani, este căutat în continuare în toată Europa, iar între timp, oamenii legii au aflat lucruri teribile despre trecutul său. Ce i-a făcut unei foste iubite, liceană la acea vreme, întărește și mai mult bănuielile poliției.

Ce a spus mama Anamariei despre iubitul său

Simona Iftimovici a ajuns azi-noapte în România, fiind preluată de polițiști de la la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac și condusă la Serviciul Omoruri pentru audieri. După ce a trecut granița, femeia a fost întrebată de jurnaliști prezenți la fața locului dacă și-a ucis fata, iar aceasta a negat vehement, fără să pară îndurerată de pierderea copilei.

”Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. De aia am venit acasă, că sunt nevinovată. Eu sunt nevinovată, îmi pot face toate testele!”, au fost primele declarații ale femeii, după ce a fost repatriată.

Întrebată dacă există posibilitatea ca iubitul ei să fie cel care a comis teribila crimă, mama Anei a confirmat acest lucru, oferind un indiciu care ar putea fi de ajutor Poliției Române. Aceasta a povestit că ea a plecat de acasă, în timp ce bărbatul trebuia să o ducă pe copilă la fostul bărbat, iar atunci când s-a întors în apartament, mama Anei a găsit doar hainele, nu și copila.

”Ultima oară când am fost cu mama la muncă el a rămas cu fata singur și a zis că o duce acasă, iar bagajele când am ajuns de la muncă, pe la 1:00-2:00 erau tot acasă”, povestește mama copilei.

Femeia a fost audiată și prin videoconferință, atunci când se afla în arestul poliției iberice, ea declarând același lucru, că nu era acasă când a-ar fi petrecut tragedia. Momentan, Simona Iftimovici este martor în acest dosar, iar anchetatorii vor decide ulterior dacă o vor pune sub acuzare.

Ce antecedente penale ale Ilie Marcel Șerbuc

Din păcate, principalul suspect al acestei crime odioase nu este la prima abatere gravă, astfel că, în 2014, bărbatul a bătut violent o tânără. După ce a fost condamnat cu suspendare de Judecătoria Suceava, victima a făcut apel, moment în care, Șerbuc i-a oferit bani ca să-și retragă acuzațiile. În acest fel, procesul s-a încheiat, iar agresorul a devenit din nou un om liber.

Așa se face că, după ce a adus o copilă în pragul morții, Ilie Șerbuc a fentat legea. Pe data de 31 martie, Alina a mers împreună cu mama ei la Postul de poliţie din comuna Şcheia (Suceava), pentru a-l denunța pe bărbatul care aproape o desfigurase.

Tânăra, pe atunci în ultimul an de liceu, avea nasul spart și multe vânătăi. Îl cunoscuse pe Ilie Șerbuc pe internet și legaseră în scurt timp o relație amoroasă.

„L-am cunoscut pe 3 decembrie 2013, pe Facebook. Ne-am împrietenit, am petrecut sărbătorile de iarnă împreună, apoi el a plecat din țară. La sfârșitul lunii ianuarie, s-a întors și într-o noapte, pe la ora 2, a venit la mine acasă și mi-a cerut să merg cu el”, a povestit fata la Poliție.

Acela a fost momentul în care Alina și-a condamnat o parte din viață la chinuri necrezute vreodată. În scurt timp, tânăra și-a dat seama că actualul iubit era foarte gelos, motiv pentru care au urmat episoade teribil de violente, aduse până în punctul în care Alina a fost amenințată cu moartea. Aceasta l-a convins la un moment dat pe bărbat să meargă la părinți, deși îî interzicea acest lucru, iar ulterior l-a anunțat că relația s-a terminat.

Cum a ajuns Alina la spital în stare gravă

Disperat de gestul tinerei, Șerbuc a convins-o să meargă la el să vorbească, iar ce a urmat este demn de un film de groază. Fata a fost agresată și îndemnată să bea otravă pentru a muri împreună cu agresorul în numele iubirii.

„După ce am ajuns la el, a încercat să mă dezbrace şi să întreţină raporturi sexuale cu mine, dar m-am împotrivit și a renunţat. Apoi mi-a arătat o sticluţă, în care mi-a zis că e otravă, și mi-a propus să o bem, pentru că mă iubeşte.

Mi-a arătat mesajele pe care i le-am scris, m-a îmbrățișat și mi-a propus să mor în braţele lui”, a declarat Alina în plângerea de la poliție.

Pentru că îi era frică și a început să plângă, bărbatul s-a enervat și a început să o lovească extrem de violent.

„M-a lovit cu pumnul în faţă, m-a prins de păr, m-a lovit cu capul de un scaun și apoi m-a strâns de gât. Ca să scap, i-am promis că îl iubesc și că nu-l voi părăsi niciodată, iar el m-a lăsat să plec”, sunt câteva dintre declarațiile fetei pe care Ile Șerbuc a agresat-o.