17 mai 2022 | 15:37

Ce rugăciune se citește de Rusalii. Cuvintele pe care trebuie să le rostești cu ocazia acestei sărbători

Utile
Ce rugăciune se citește de Rusalii. Cuvintele pe care trebuie să le rostești cu ocazia acestei sărbători
Rugăciunea care se citește de Rusalii

Ce rugăciune se citește de Rusalii, potrivit rânduielilor bisericești. În fiecare an, la cincizeci de zile de la duminica Paștelui, creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante sărbători din an și nu are o dată fixă, dată celebrării variind de la un an la altul. În Calendarul Creștin Ortodox această sărbătoare este trecută cu cruce roșie. Rusaliile marchează încheierea sărbătorilor pascale creștin-ortodoxe. Legat de această sărbătoare există o serie de tradiții și obiceiuri. Unele fac referire și la rugăciunile pe care le fac creștinii ortodocși în această zi. Iată așadar ce rugăciune se citește de Rusalii.

Ce rugăciune se citește de Rusalii ca să atragi binele în viața ta

Rusaliile au ca semnificații pogorârea Duhului Sfânt, sub formă de limbi de foc, asupra oamenilor. La pogorârea Duhului Sfânt au participat peste 100 de creștini, pe lângă apostoli.

Rusalii - ce rugăciune se citește

Rugăciunea care se citește de Rusalii

Rusaliile au ca semnificații pogorârea Duhului Sfânt, sub formă de limbi de foc, asupra oamenilor. La pogorârea Duhului Sfânt au participat peste 100 de creștini, pe lângă apostoli.

În momentul în care asupra apostolilor s-au pogorât limbi de foc, ei au început să vorbească toate limbile pământului. Acel moment a fost considerat cel în care s-au născut toate graiurile pământului.  Apostolii au primit harul de a împrăștia învățăturile divine prin toată lumea.

Când se sărbătoresc Rusaliile

Sărbătoarea Rusaliilor mai este cunoscută de către creștinii ortodocși și sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh sau Duminica Mare. Nu în toate regiunile din țară, sărbătoarea Rusaliilor ține la fel. Astfel:

  • 3 zile țin Rusaliile în Moldova și Transilvania
  • 7 zile în Muntenia și Oltenia
  • 8 zile în Banat.

În acest an, Paștele ortodox a fost sărbătorit pe data de 24 aprilie. Drept urmare, la cincizeci de zile după Învierea lui Iisus Hristos, creștinii ortodocși vor sărbători Rusaliile, respectiv duminică pe 12 iunie și luni, pe 13 iunie 2022.

Tradiții și obiceiuri de Rusalii

Există o serie de tradiții și obiceiuri pe care le respectă cu sfințenie creștinii ortodocși. Printre acestea se numără și pomenirea celor trecuți în neființă. Pentru aceștia se duc la biserica ortodoxă lucruri pentru sfințit. Printre acestea se numără și anumite plante despre care se crede că ar primi puteri tămăduitoare în urma sfințirii.

Se spune că cine nu respectă tradițiile și obiceiurile de Rusalii, precum și cei care nu vor respecta sărbătoarea vor avea de a face cu Ielele. Acestea sunt spirite malefice. Ele provoacă boala care este cunoscută popular sub denumirea de “luat din Rusalii”.

Rugăciune puternică de Rusalii

Tot de Rusalii, creștinii ortodocși care nu reușesc să ajungă la slujbă, la Sfânta Biserică, rostesc rugăciuni, dimineața, când se trezesc. Pe lângă rugăciunile către Maica Domnului aceștia se mai roagă și către către Duhul Sfânt, pentru ajutor, pentru ghidare, pentru iertarea păcatelor, pentru a avea forță,  și pentru a avea împliniri în viață. Rugăciunea care se citește de Rusalii este numită: ,,Împărate ceresc”. Aceasta este o rugăciune a sufletului, fiind extrem de puternică, atunci când vine vorba de căpătarea forței, precum și de împliniri în viață. Iată ce rugăciune se citește de Rusalii:

„Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Slavă Tatălui, a Fiului, a Sfântului Duh, Amin”. Se spune că ceastă rugăciune îi ferește pe oameni de necazuri și de rele, săvârșind adevărate minuni.

PlaySport
Ce se întâmplă cu William și Kate Middleton după ce viitoarea regină a spus că are cancer! Carmen Harra: „A apărut o ruptură, o trădare”
Ego.ro
IMAGINEA cu Kate Middleton care a scăpat pe net, după ce s-a aflat de boală. Nu a mai văzut-o nimeni AȘA
Digi24
O actriță de filme pentru adulți a provocat controverse în Ucraina cu inițiativa ei. În timp ce soldații se bucură, oamenii se revoltă
Cancan.ro
Ce spune Erika Isac după ce „Mirel” din piesa ei a devenit realitate și a ucis-o pe Andreea, studenta de la Timișoara: „Arăta a om care......”
GSP.ro
Prezentatoarea-fotomodel de la Prima TV, declarații șoc despre Ion Țiriac: „Mi-ar plăcea să fiu în pantofii lui de lux”
Stirile PROTV
Răsturnare de situație în cazul masacrului din Moscova. Putin, informat că autorii atacului terorist „nu au naționalitate
Romania TV
Alexia Eram dă cărțile pe față despre despărțirea de Mario Fresh. Gestul care a dat-o de gol!
Capital.ro
Legea pe care O AȘTEPTAU extrem de mulți oameni din ROMÂNIA. A fost aprobată astăzi, 26 martie
EVZ.ro
Noi vouchere pentru români. Cum vor fi sprijiniți angajatorii
Adevarul
Postul intermitent cu peste 16 ore de pauză alimentară crește cu 91% riscul de deces cardiovascular
BZI.ro
Larisa Popa se apucă de muzică, după ce a plecat de la Pescobar: „Nu voi cânta manele…”
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ireal! 𝐌𝐨𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐊𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐝𝐝𝐥𝐞𝐭𝐨𝐧 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐫𝐞𝐮 𝐝𝐞𝐠𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞. Putini au stiut asta, desi in ultimii ani a fost vazuta foarte des asa
Redactia.ro
Brad Pitt a confundat-o pe ”cea mai frumoasă actriță din lume” cu Angelina Jolie și s-a dus direct la ea. Ce a urmat
Digisport.ro
Criminalul Andreei Morega a mărturisit de ce a ucis-o! Cum a încercat tânăra să se apere de Mirel din Timișoara. „M-a prins de lănţişorul pe care îl aveam la gât...”
Click.ro
VIDEO. Momentul în care podul uriaș din Statele Unite se prăbușește
Digi24
Slăbiciunea ascunsă a lui Putin. De ce pericolul cel mai mare pentru Kremlin vine chiar din partea susținătorilor săi
Digi24
Noaptea cea mai scurtă. România trece la ora de vară
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Monica Tatoiu vrea să candideze la Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat-o că bagă divorţ!
BZI.ro
Anunț de ultim moment pentru cei care iau PENSIA PRIN POȘTĂ. Ce se întâmplă până pe 15 APRILIE
Capital.ro
Amenda usturătoare pe care o plătesc românii care uită să își reînnoiască polița RCA
Antena 3
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
BZI.ro
Adela Popescu nu e prima lui soție. Cum arată acum fosta soție a lui Radu Vâlcan. Imagini rare
TV Mania
BOALA care face RAVAGII în ROMÂNIA! Zonele de sud și de est sunt cele mai expuse
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Rugăciunea pe care să o rostești în fiecare seară din postul Paștelui: atrage norocul în casă
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro