Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, pe 15 august. Îndeplineşte orice dorință

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, pe 15 august. Îndeplineşte orice dorință
Ce rugaciune este bine sa rostesti de Sfanta Maria

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, potrivit preoților. Această rugăciune spusă în ziua de mare Sărbătoare îndeplineşte orice dorință pusă. Așadar, care este această rugăciune care ți-ar putea aduce partenerul mult visat, prosperitatea financiară sau înmulțirea familiei.

Ce rugăciune să spui de Sfânta Maria. Îndeplinește orice dorință

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, potrivit preoților cu har. Creștinii sărbătoresc pe 15 august Adormirea Maicii Domnului, cea mai mare sărbătoare închinată Maicii Domnului.

La ortodocși  este ziua Adormirii Maicii Domnului, iar la catolici este ziua Înălţării Fecioarei Maria, moment în care se celebrează „moartea” şi înalțarea ei cu trupul la cer.

Pe 15 august se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului
Pe 15 august se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale”.

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, partea a doua

Se spune rugăciunea rugăciunea Tatăl Nostru, după care: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.

Sărbătoarea de Sfânta Maria marchează trecerea de la vară la toamnă

În plus, în calendarul popular, de Sfânta Maria Mare se marchează trecerea de la vară la toamnă, iar marinarii sărbătoresc de ziua ocrotitoarei lor, Ziua Marinei. De asemenea, pe 15 august este şi onomastica a nu mai puțin de 2,2 milioane de români.

Tradițiile bisericești spun că de ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele Sfintei Maria. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, respectiv de Sfânta Maria Mică, atunci când se sărbătorește Naşterea Maicii Domnului.

Sfanta Maria a mai trait multi ani dupa Învierea Fiului sau
Sfanta Maria a mai trait multi ani dupa Învierea Fiului sau

Sărbătoarea de Sfânta Maria, zi liberă

Din anul 2009, ziua de 15 august este sărbătoare legală şi zi nelucrătoare în țara noastră, la fel ca şi în alte zece ţări europene, Franţa, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia sau în unele landuri din Germania.

Conform tradiției Bisericii, Maica Domnului a trăit mai mulți ani după înălțarea la cer a Fiului său și a Domnului nostru Iisus Hristos. Cu trei zile înainte de a muri, ea a fost înștiințată de Sfântul Arhanghel Gavriil că va trece din lumea aceasta la viața veșnică.

Apostolii, prezenți la moartea Sfintei Maria

Nu în ultimul rând, chiar dacă Apostolii erau răspândiți în lume pentru a propovădui Evanghelia la toate neamurile, au fost prezenți la eveniment, aduși prin puterea lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară înștiințându-i pe aceștia asupra a ceea ce avea să se petreacă.