Ce rol are eticheta de pe banane, de fapt. Asta trebuie să faci cu ea
Toți am cumpărat, măcar odată, banane din supermarket, și am constatat că aceste fructe vin cu o anume etichetă lipită pe coaja acestora. Nu știu câți dintre voi v-ați întrebat ce rol are eticheta de pe banane, de fapt. Așa că, ne-am gândit să aflăm noi ce rol are eticheta, pentru voi. Citiți mai departe și vedeți despre ce este vorba.
Lucruri inedite despre eticheta de pe fructe
Autocolantele pe care le vezi pe fructe nu sunt doar pentru a fi scanate când treceți pe la casă. Fiecare autocolant conține numărul PLU (price look-up), dar asta nu este tot. Autocolantele pentru produse sunt pline de informații despre fructele și legumele pe care le cumperi la supermarket. Data viitoare când mai mergi la magazin, aruncă o privire la etichetele de pe produse. Iată ce înseamnă cu adevărat acele etichete.
1. Produsele cultivate convențional au patru cifre pe etichetă
Dacă cumperi o banană cu un cod de patru cifre, 4011 este codul pentru banane pe autocolant, acea banană a fost cultivată în mod convențional, cu utilizarea de pesticide. Toate produsele cultivate convențional vor avea autocolante cu patru cifre.
2. Eticheta de pe banane pentru produsele ecologice au cinci cifre și încep cu cifra 9
Dacă un fruct sau o legumă a fost cultivat organic, autocolantul va avea cinci cifre, începând cu „9”. De exemplu, PLU-ul unei banane cultivate organic ar fi 94011. Aceste orientări te pot ajuta să alegi, produse organice sau produse cultivate în mod convențional.
Dacă dorești să eviți pesticidele, dar nu-ți poți permite să cumperi tot timpul produse organice, alege produse organice atunci când cumperi fructe cu coaja subțire, cum ar fi merele, căpșunile și perele. Optează pentru cele cultivate în mod convențional atunci când vine vorba de produse cu coaja mai groasă, cum ar fi bananele și avocado.
3. Etichetele produselor modificate genetic au cinci cifre și încep cu cifra 8
Autocolantele cu produse modificate genetic au, de asemenea, cinci cifre, dar aceste coduri încep cu cifra „8”. Cele mai comune tipuri de produse modificate genetic pe care le veți găsi în magazinele alimentare nclud:
- Porumb
- Soia (folosită în principal în hrana animalelor și în uleiul vegetal, deci este puțin probabil să cumpărați direct soia modificată genetic)
- Cartofi
- Papaya (papaya cultivată în Hawaii este mai probabil să fie modificată genetic)
- Dovleac
4. Codurile produselor sunt universale, inclusiv eticheta de pe banane
Indiferent de locul în care faci cumpărături, codul de produs pentru o banană, și pentru toate celelalte fructe și legume, va fi același. Ce se întâmplă dacă vrei să eviți autocolantele pentru produse? Dacă nu-ți place să desprizi autocolantele sau pur și simplu dorești să eviți cât mai mult gunoi în exces, cumpărăturile de la fermierul local sunt o modalitate excelentă de a evita autocolantele pentru produse.
Ce rol are eticheta de pe banane, de fapt
În afară de cele enunțate anterior, am mai aflat și o altă întrebuințare pentru eticheta de pe banane, cum vrei să-i spui. Odată desfăcută banana, acea etichetă mai poate ajuta la prinderea cojii de banană când nu mai vrem să o mâncăm. Cu alte cuvinte, folosește eticheta peste cojile de banană, lipindu-i marginile în jurul cojii. În felul acesta fructul nu se înnegrește mai repede și îl poți mânca mai târziu.
Concluzie
Acum că ai aflat ce rol are eticheta de pe banane, de fapt, poți să-ți cumperi câte banane vrei și nu uita să folosești eticheta, în cazul în care lași pe mai târziu mâncatul.