Ce rol are, de fapt, torpedoul. Cei mai mulţi şoferi îl folosesc greşit

Ce rol are, de fapt, torpedoul. Cei mai mulţi şoferi îl folosesc greşit
Ce rol are torpedoul, de fapt

Ce rol are, de fapt, torpedoul, conform experților auto. Cei mai mulţi şoferi îl folosesc greşit. Mulți folosesc dotările mașinilor fără să știe care este rolul acestora sau cum trebuie folosite. Așadar, astăzi îți vom vorbi despre torpedou, o dotare care se regăsește în fiecare autoturism, dar care este folosit de fiecare șofer așa cum îl taie capul.

Ce rol are torpedoul mașinii acum și ce păstrau șoferii în el la începutul secolului XX

Experții auto spun că torpedoul autoturismului este folosit în mod eronat de către cei mai mulți șoferi. Acest mic spațiu de depozitare este ascuns sub tabloul de bord, lângă scaunul pasagerului din dreapta.

În zilele noastre, este folosit pur și simplu pentru a depozita manualul de utilizare, asigurarea, șervetele, pixuri, cabluri electronice, ochelari de soare…etc.

Cum foloseau primii șoferi torpedoul

După cum sugerează și numele, acest compartiment care poate fi închis cu cheie a fost folosit de șoferi și pasageri încă de la începutul secolului XX, când era utilizat de către cei care voiau să își depoziteze mănușile. Pe atunci, când cabinele automobilelor aveau un control slab (sau chiar deloc) al temperaturii, era obligatoriu să porți astfel de articole vestimentare în perioada iernii.

Mănușile nu mai sunt importante în zilele noastre pentru a conduce o mașină, însă obișnuiau să fie. Atât pentru scopuri funcționale, cât și pentru a fi la modă. În mașinile cu cabinele deschise, aerul în mișcare rapidă putea amorți sau irita măinile celui care conduce.

Mănușile la volan, folosite și azi

Pe de alta parte, chiar și în ziua de azi mai sunt șoferi care folosesc mănuși atunci când șofează, dar nu din cauza frigului, ci pentru a îmbunătăți aspectul estetic și pentru a avea parte de un condus mai plăcut.

Mulți ani, vehiculele nu au avut sisteme de încălzire pentru a menține mâinile șoferilor calde. De asemenea, multe dintre primele volane de direcție nu erau confortabile sau usor de manevrat și, prin urmare, era nevoie de mănuși pentru a le putea manevra. În plus, pe vremuri, mănușile făceau parte din moda populară, mai ales atunci când se conducea o mașină. Unii șoferi încă le folosesc în mașinile de lux.

Ce rol are, de fapt, torpedoul

Întrucât mulți șoferi păstrează lucruri de valoare în torpedo, acesta este motivul pentru care multe compartimente sunt prevăzute cu încuietori.

Astfel, chiar dacă nu vă mai depozitați mănușile pufoase de iarnă în torpedoul mașinii, cu siguranșă veți descoperi că acest loc convenabil de depozitare este binevenit. Locul este ideal pentru a pastra ce țin șoferii prin mașină, dar din el nu trebuie să lipsească documentele mașinii.