Ce rochie a purtat Carmen Iohannis în Japonia, la întâlnirea cu Împăratul și Împărăteasa. Ținuta ei uimește FOTO

de: Bișinicu Andreea
07 03. 2023

Carmen Iohannis a impresionat, încă o dată, cu ținuta aleasă în cadrul unei ceremonii diplomatice de mare importanță. Aflată în Tokyo, alături de soțul ei, Klaus Iohannis, Prima Doamnă a făcut cunoștiință cu Împăratul și Împărăteasa Japoniei. Cu ce s-a îmbrăcat partenera de viață a președintelui României.

Rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împărații Japoniei

Carmen Iohannis a revenit în centrul atenției mass-media, după ce ea și președintele României, Klaus Iohannis, s-au pozat alături de suveranii Japoniei.

Aflați la o întâlnire diplomatică în capitala niponă, Tokyo, președintele și Prima Doamnă a României au făcut cunoștiință cu Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei.

Klaus Iohannis a ținut morțiș să imortalizeze momentul și să distribuie câteva fotografii impresionante de la ceremonie pe rețelele sociale.

„Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei.”, a fost mesajul care a apărut pe pagina oficială de Facebook a președintele României.

Așa cum era de așteptat, apariția Primei Doamne a României a fost cea care a atras atenția jurnaliștilor și a fotografilor prezenți la întâlnire.

Citește și Apariţia neaşteptată a lui Carmen Iohannis. Fusta scurtă a atras toate privirile la eveniment. Foto

Ce ținută a abordat Împărăteasa Japoniei

Carmen Iohannis a optat pentru o ținută discretă, o rochie trei sferturi într-o nuanță delicată de roz pudrat, la care a asortat o pereche de pantofi cu toc, complimentându-i silueta elegantă.

Soția președintelui României nu a ignorat, nici de această dată, accesoriile. Carmen Iohannis și-a marcat talia cu un cordon galben și a purtat o poșetă de tip clutch.

Împărăteasa Masako a Japoniei nu s-a lăsat mai prejos și a purtat un costum elegant, galben, format dintr-un taior și o fustă creion lungă până la jumătatea gambei. Suverana niponilor nu a purtat poșetă, în fotografiile oficiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni o vizită oficială în Japonia, unde se va afla până pe 8 martie, după care va pleca spre Singapore.

Liderul statului român va avea întrevederi cu Împăratul Naruhito, cu prim-ministrul Fumio Kishida, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei. Vizita oficială în Japonia va include şi o deplasare la Kyoto, pentru întrevederi la nivelul autorităţilor locale.

Citește și Greşeala de etichetă pe care Carmen Iohannis a făcut-o fără să îşi dea seama. Ce s-a văzut într-o fotografie postată pe internet