Ce riscă șoferii care pun plăcuțe pe garduri, asfalt sau copaci. Atenție! Nu e de glumă cu autoritățile

de: Bișinicu Andreea
10 09. 2021

Locuitorii din București se confruntă dintotdeauna cu problema locurilor de parcare insuficiente din Capitală. Fie că locuiesc la casă sau la bloc, cetățenii au mereu dificultate în a găsi un loc de parcare la orice oră din zi sau din noapte.

Ce sancțiuni primesc șoferii care pun plăcuțe de înmatriculare pe garduri sau copaci

Cu toate acestea, atunci când găsesc un loc de parcare, bucureștenii și nu numai pun plăcuțe de înmatriculare pe asfalt, garduri sau chiar copaci, pentru a atenționa ceilalți șoferi că un anumit loc este „rezervat” pentru riverani. Potrivit legii, acest lucru este interzis prin lege și poate duce la sancțiuni serioase, de la amenzi usturătoare în bani până la pierderea definitivă a locului de parcare.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 din București au scris un mesaj de interes public, pe pagina lor oficială de Facebook, prin care fac apel la spiritul civic al cetățenilor. Autoritățile atrag atenția asupra conducătorilor auto care încearcă să rețină anumite locuri de parcare care nu sunt în conformitate cu legea.

Suntem nevoiți să revenim la acțiuni de dezafectare a plăcuțelor ori altor mijloace de „rezervare” a locurilor de parcare, altele decât cele agreate de Primăria Sectorului 4.
Cei care afișează astfel de plăcuțe pe garduri, asfalt sau copaci riscă rezilierea contractului de parcare. Câteva dintre exemplele întâlnite de colegii noștri, în doar câteva ore de teren.

Ce documente sunt necesare pentru a înregistra o mașină din Uniunea Europeană:

Atunci când șoferii înregistrează un automobil actele necesare diferă în funcție de câteva criterii, precum al câtelea proprietar este cel care vrea să înscrie mașina și care este locul din care este adus automobilul, în acest caz din Uniunea Europeană. Documentele necesare pentru a înregistra autovehiculul:

  • Cererea solicitantului care înmatriculează mașina, model prevăzut în anexă la Ordinul nr. 1501/2006;
  • Dovadă de înregistrare la Fisc, pe numele proprietarului sau, dacă e vorba de mașină achiziționată în leasing, a utilizatorului;
  • Cartea de identitate a vehiculului, atât copie, cât și original;
  • Un document care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, original plus copie;
  • Actul de identitate al solicitantului, original plus copie;
  • Dovadă ITP, în termenul de valabilitate, excepție făcând mașinile și remorcile noi;
  • Copie după asigurarea obligatorie RCA, în termenul de valabilitate;
  • Dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare;
  • Certificat de autenticitate al vehiculului, cu excepția celor noi, a celor destinate competițiilor sportive și a celor istorice;
  • Dovada plății pentru plăcuțele cu numărul de înmatriculare;
  • Dacă mașina este străină și a fost înmatriculată în alt stat, solicitantul trebuie să aducă și documentele de înmatriculare care i-au fost eliberate de autoritățile străine, în original, și plăcuțele cu numărul de înmatriculare;
  • Dacă este cazul, o procură specială autentică.