25 mai 2019 | 12:56

Ce rezultate au fost la precedentul Referendum, cel pentru familia tradițională. Prezența la vot a fost scăzută

Știri generale
Ce rezultate au fost la precedentul Referendum, cel pentru familia tradițională. Prezența la vot a fost scăzută
Referendumul pentru familia tradițională a aut rezultate dezastruoase

La precedentul Referendum, cel pentru familia tradițională, a fost înregistrată cea mai slabă prezență la vot din întreaga istorie post-decembristă a României. O mulțime de motive, inclusiv aversiunea față de guvernul PSD, au determinat o bună parte din electorat să „boicoteze” referendumul.

Românii încep să învețe, treptat, care sunt mecanismele democratice și care este puterea reală a poporului. Într-un stat de drept, votul este cea mai bună armă împotriva corupției și a instaurării tiraniei, atât timp cât aceasta nu provine de la majoritate, dacă votul nu este împiedicat de putere sau dacă masele gândesc din proprie inițiativă și nu din perspectiva unui grup influent sau manipulator.

Referendum pentru familia tradițională: cine l-a organizat

referendum pentru familia traditionala rezultate

A fost cea mai slabă prezență la vot

Ultimul referendum care a avut loc în România a fost în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, organizat din inițiativă cetățenească, demarată de Coaliția pentru Familie încă din 2015. Este un grup destul de numeros care și-a exprimat aversiunea față de tot ce reprezintă minoritățile LGBT și a erupt în momentul în care s-a pus problema legalizării căsătoriei dintre persoane de același sex.

Atunci, Coaliția pentru Familie a demarat un amplu proces de propagandă, a obținut semnăturile necesare și a avut sprijinul Bisericilor Ortodoxî și Romano-Catolică. La rândul lui, Guvernul PSD a acordat multă atenție acestei inițiative, în speranța că ar fi putut aduce beneficii electorale la alegerile ulterioare.

S-a întâmplat exact pe dos, fiindcă a fost demarată și o propagandă pro-căsătorii între persoane de același sex, care a convins un număr copleșitor de mare de oameni să „boicoteze” referendumul și să nu se prezinte la urne. Succesul s-a bazat și pe repulsia maselor față de guvernarea PSD.

Cea mai slabă prezență la vot din istoria post-comunistă a României

referendum pentru familia traditionala rezultate

Propagandă anti-gay

Astfel, acel referendum pentru familie nu a fost validat din cauza prezenței insuficiente la vot, adică nici măcar nu s-a atins acel prag de minimum 30%. Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la urne a fost de 3.857.308. Asta înseamnă că au votat doar 21,10% dintre alegători, conform datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Central din secțiile de votare.

Dintre cei care au votat, 91,56% au votat „Da”, adică au susținut modificarea Constituției. Mai exact, a fost vorba de modificarea articolului 48, care se referă la căsătoria „între soți”. Coaliția pentru Familie a dorit înlocuirea acestei sintagme cu „între un bărbat și o femeie”, ca să limiteze persoanelor de același sex orice posibilitate legală de a se căsători cu acte în regulă.

Cu multă suspiciune a fost privită și organizarea referendumului în două zile, cu scopul de a veni la urne cât mai mulți cetățeni. Dacă în prima zi prezența la vot a fost rușinoasă, în cea de-a doua zi a fost cu atât mai dezastruoasă.

Acest referendum pentru familie a fost unul al contrastelor și arată că românii sunt la extreme, niciodată nu văd o cale de mijloc. Au fost secții de votare unde nu s-a prezentat nimeni, dar și unele unde prezența a fost mult peste așteptări și în favoarea CpF, desigur.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro