Ce pun bulgăroaicele în castraveţii în oţet pentru un gust special. De asta ies aşa buni, de fapt

de: Ioana Bucur
10 08. 2023

S-a dat startul pregătirilor pentru lunile de iarnă, iar din listele de preparate pe care gospodinele le vor pune pe rafturile din cămară nu au cum să lipsească regii murăturilor. Dacă vrei să modifici puțin rețeta tradițională pentru un rezultat delicios, trebuie să urmezi un truc cât se poate de simplu. Află, din rândurile de mai jos, ce pun bulgăroaicele în castraveții în oțet pentru un gust special.

Inspirație de la vecini pentru murături delicioase

Pentru cele mai multe gospodine de la noi din țară, ultima lună a verii marchează debutul sezonului pregătirilor pentru lunile de iarnă.

În timp ce unele își fac listele de cumpărături, altele încep deja să facă gem, dulceață, compot, zacuscă, bulion de roșii și nelipsitele murături – produse pe care le vor ține pe rafturile din cămară și de care se vor putea bucura și iarna.

De departe, vedetele momentului sunt murăturile, castraveții fiind în topul preferințelor celor mai mulți români.

Dacă îți dorești să îmbunătățești rețea clasică și să îți încânți familia și musafirii cu un preparat cu o aromă deosebită, te poți inspira de la vecinii de la sud de Dunăre și să adaugi ingredientul pe care bulgăroaicele îl pun în castraveţii în oţet.

Te-ar putea interesa și: La ce să te uiţi când vrei să pui castraveţi la murat. Aşa îţi dai seama că nu se vor înmuia

Ce pun bulgăroaicele în castraveţii în oţet pentru un gust special

Ingrediente castraveți în oțet:

  • zece kilograme de castraveți cornichon mici
  • o jumătate de kilogram de hrean
  • un kilogram de ceapă
  • trei legături de mărar uscat
  • un litru de oțet din vin concentrație 9%
  • patru litri de apă
  • cinci linguri de saregrunjoasă pentru murături
  • 20 de linguri de zahăr
  • o lingură de boabe de piper
  • o lingură de boabe de muștar
  • cinci sau șase foi de dafin
  • șapte sau opt bețe de mărar

Ingredientul ce le va da castraveților murați în oțet un gust deosebit este hreanul. Acesta se curăță bine, se taie în lungime și apoi în sferturi.

Modul de preparare este identic cu cel românesc, însă în fiecare borcan se pun câte trei sau chiar patru segmente de hrean, alături de două flori de mărar uscat, un vârf de linguriță de boabe de muștar și o felie de ceapă, potrivit Bucărătaș.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în borcanul cu castraveţi în oţet pentru un gust special. Va fi ca o salată, nu ai mai mâncat aşa ceva