Ce primeau jucătorii Stelei din partea lui Nicolae Ceaușescu. Fotbaliștii erau răsfățații dictatorului

de: Anca Lupescu
20 05. 2021

Jucătorii de la Steaua erau răsfățați pe vremea lui Ceaușescu. Ștefan Iovan povestește ce beneficii aveau sportivii de la clubul Steaua în regimul comunist.

Ce primeau jucătorii Stelei din partea lui Nicolae Ceaușescu

Se pare că steliștii primeau tot felul de beneficii și facilități. Ștefan Iovan, fost fotbalist la Steaua, povestește că de Sărbători, generalii Armatei le aduceau produse alimentare de lux, precum carne de vânat. Regimul comunist pentru ei nu a fost nicidecum ca pentru oamenii de rând, care nu găseau carne, lapte sau ouă peste tot.

”Eu cred că vremurile alea nouă ne-au prins bine. Nouă, jucătorilor. Eu m-am ferit s-o spun până acum, dar o spun. Noi mai aveam niște facilități. Adică lumea stătea la coadă, dar noi nu puteam pentru că pierdeam timp prin piețe, și atunci veneau cu produse…

La unele sărbători generalii vânau fazani, iepuri și primeam și noi câte unul, doi. Știau cât de importanți eram și aveau grijă de noi din punctul ăsta de vedere. Nu puteam noi să stăm la cozi interminabile”, a declarat Ștefan Iovan, potrivit gsp.ro.

Steliștii au primit câte o mașină după reușita cu Barcelona

Ștefan Iovan povestește despre surpriza pe care Nicolae Ceaușescu le-a pregătit-o fotbaliștilor de la Steaua. Ei au primit câte o mașină ARO, după finala cu Barcelona.

”L-am vândut la Alba Iulia. Avea numerele galbene. Chiar dacă toată lumea spunea că e la mâna a doua, era bine făcut, era nou, nu era recondiționat. Se vindea foarte bine. Un ARO pe vremea aia era cât o vilă bună în Primăverii. Vreo 250.000 de lei, l-am dat unui cioban, că ei aveau bani, ei aveau nevoie de mașini de teren”, a mai dezvăluit Ștefan Iovan.

Fostul fundaș povestește că a vândut mașina și a decis să își cumpere un apartament. El spune că primeau cadouri și bunuri doar dacă aveau rezultate bune.

”Mi-am luat imediat un apartament și când aveam vacanțe mergeam la munte și la mare. Nu câștigam enorm, primeam doar la rezultatele fantastice.

Pe parcursul campionatului aveam prime mici. Un video primeam doar prin “sferturile” Cupei Campionilor, atunci începeau bonusurile. Cum mie mi-a plăcut viața, banii s-au dus pe ici-pe colo”, a amintit Ștefan Iovan.