Ce poți face în Napoli într-un city-break de trei zile. Atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi

de: Alex Cazacu
14 05. 2024

Napoli este un oraș plin de viață și de istorie. Cu o bogată moștenire culturală și o gamă largă de atracții turistice, acest oraș din Italia poate fi destinația perfectă pentru o scurtă escapadă. Popularitatea acestei zone crește pe zi ce trece, așa că mulți turiști aleg să viziteze orașul din regiunea Campania. Iată ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile.

Ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile

Sunt nenumărate atracțiile turistice pe care le poți descoperi în Napoli. Orașul este plin de viață și oferă o gamă largă de experiențe culturale și istorice. Sunt foarte multe lucruri de făcut aici, așa că nu îți ajung câteva zile pentru a vizita fiecare colțișor. Cu toate acestea, trei zile îți vor ajunge pentru a-i prinde gustul. Așadar, iată ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile.

Prima zi, explorarea Centrului Istoric 

Nu poți vizita Napoli fără să explorezi centrul istoric al orașului. Napoli are un centru istoric vibrant, plin de străzi înguste, piețe animate și clădiri istorice. Așadar, dacă ai decis să te bucuri de un city break în ”capitala sudică a Italiei”, nu ezita să te plimbi prin Piazza del Plebiscito sau să vizitezi Palatul Regal și Galeria Umberto I.

Castel Nuovo, acest castel medieval impunător, este un simbol al orașului. Așadar, dacă ajungi la Napoli, poți face și o plimbare aici, explorând expozițiile de artă și istorie din interior. De asemenea, poți vizita Muzeul Național de artă Capodimonte și catacombele San Gennaro.

Evident, nu poți să treci pe la Napoli fără să încerci o pizza autentică napolitană. Există multe pizzerii aliniate pe Via dei Tribunali, așa că ai de unde alege.

Vezi și: Top 10 cele mai nesigure orașe din Europa

Ziua a doua, priveliști superbe 

Poți începe cea de-a doua zi cu o vizită la Muzeul Arheologic Național. Aici poți admira o colecție impresionantă de artefacte din Italia antică, inclusiv obiecte de la Pompei și Herculanum. Cu siguranță vei rămâne plăcut impresionat.

Binevenită este și o promenadă lungă. Lungomare di Napoli oferă o priveliște superbă asupra Golfului Napoli și a Muntelui Vezuviu. Așadar, fă o plimbare relaxantă, iar apoi, pentru a lua o pauză și a admira liniștit peisajul, poți să poposești la una din terasele de pe faleză.

Dacă îți rămâne timp, o scurtă călătorie pe insula Capri nu strică. Așadar, ia unul dintre feriboturile care navighează către pitoreasca insulă și bucură-te de nenumăratele atracții turistice din zonă! Printre altele, poți vizita și celebra Grotă Albastră.

Ziua a treia – Excursie la Pompei

Nu este admis să vizitezi Napoli și să nu treci pe la situl arheologic de la Pompei. Acesta se află în imediata apropiere a orașului și merită cu siguranță să-l vezi. Poți explora ruinele orașului roman, acestea conservate în mod remarcabil după erupția vulcanului Vezuviu, în anul 79 d.Hr. O vizită aici durează cam 2 – 3 ore, însă este recomandat să fie făcută în compania unui ghid turistic.

Ajuns aici, nu trebuie să ratezi Muntele Vezuviu. În antichitate, acest vulcan activ era considerat un moc al zeilor și al creaturilor misterioase. Din vârful muntelui ai o priveliște extraordinară asupra orașului.

În ultima zi de city break poți vizita și Catedrala din Napoli, o capodoperă arhitectonică care găzduiește sângele Sfântului Gennaro, patronul spiritual al orașului. În timpul care ți-a mai rămas, poți să faci o sesiune de shopping în cartierele comerciale ale orașului sau să încerci diferite delicatese din gastronomia napolitană.

Așadar, iată că ai aflat ce poți face în Napoli într-un city break de trei zile. Acestea sunt doar câteva dintre nenumăratele variante pe care le ai la dispoziție pentru a-ți umple timpul, dacă ajungi în acest minunat oraș italian.

Află și: Secretul italienilor pentru cea mai gustoasă lasagna