Ce politician susține că avem bani pentru majorarea pensiilor: ”Depinde de cum îți faci calculele”

Ce politician susține că avem bani pentru majorarea pensiilor: ”Depinde de cum îți faci calculele”
Ce politician sustine ca avem bani pentru majorarea pensiilor ”Depinde de cum iti faci calculele”

Un nume greu din politica românească aruncă bomba despre pensii! Guvernul condus de Florin Cîțu ar avea bani pentru majorarea pensiilor românilor. Dezvăluirea a fost făcută chiar în direct, la un post de televiziune.

Ce nume greu din politică susține că România are bani pentru majorarea pensiilor

Sunt bani de pensii, afirmă un fost ministru al Muncii, care îl contrazice pe Florin Cîțu în privința fondurilor insuficiente pentru plata românilor, după o viață de muncă.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dezvăluie că Executivul ar fi putut majora pensiile, dacă își făcea calculele cum trebuie.

„Să vă spun și din ce au venit aceste majorări: din 45% creșterea punctului de pensie, în cei 3 ani, cât a fost la guvernare PSD, plus din reducerea impozitelor, pensiile sub 2.000 de lei care au avut impozit zero. Practic, s-a eliminat si CASS din toate pensiile și de asemenea au fost cresteri de 78% la pensia minim garantata, pentru că de la 400 de lei, noi le-am crescut la 704 lei. Deci, bani se găsesc întotdeauna, depinde de cum îți faci calculele.

Fost ministru al Muncii îi dă peste nas lui Cîțu

Să știți că noi, când eram la guvernare, nu se punea problema să ne ducem de fiecare data la guvern cu mâna întinsă. să cerem bani în plus, că vrem să creștem pensiile. Nu, de fiecare dată trebuia să venim cu soluții”, a declarat fostul ministru PSD la Realitatea PLUS, într-o ediție specială moderată de jurnalista Ana Maria Păcuraru.

Premierul României, Florin Cîțu, a afirmat, în repetate rânduri, că și-ar dori ca majorările de pensii să aibă loc la începutul fiecărui an, în funcţie de creşterile economice şi de inflaţie. Însă, în 2021, majorarea a fost înghețată, iar românii și-au luat adio de bani în plus la pensia lor.

Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba despre Legea pensiilor

La același post TV, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și-a exprimat părerea despre modificarea Legii pensiilor. Potrivit politicianului, va fi un eșec pe care-l vor plăti scump românii. Fostul ministru PSD spune că astfel de specialiști, care nu cunosc realitățile României, nu vor putea elabora modificări benefice, ci strict pe linia unor reglementări europene generale.

„Au condiționat PNRR de schimbarea legislației pensiilor. O să vină niște specialiști străini, pe niște bani foarte mulți, pe 105 milioane de euro, din câte știu eu, care să modifice legislația de pensii. În primul rând, oamenii respectivi nu cunosc realitățile din România. În al doilea rând, ce să modifici la o pensie care a fost construită de cei mai buni specialiști pe care îi are țara asta? În al treilea rând și cel mai grav este că, dacă iei fonduri de la UE, ca să modifici această lege, te vei trezi că 5 ani nu mai ai voie să modifici o virgula în lege”, a precizat Vasilescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI