06 iul. 2022 | 10:35

Ce pensie specială primește Irina Loghin. Ia mii de lei după doar 8 ani în politică

Monden
Ce pensie specială primește Irina Loghin. Ia mii de lei după doar 8 ani în politică
Ce pensie specială ia Irina Loghin, după opt ani de politică. Interpreta se află pe lista foștilor parlamentari care recuperează banii.

Irina Loghin se află pe lista parlamentarilor care își recuperează pensiile speciale. Judecătorii de la Tribunalul București i-au dat câștig de cauză în procesul intentat din cauza unei legi de anul trecut. La acea vreme, Parlamentul a abrogat pensiile speciale. CCR a decis, însă, că legea este neconstituțională. Află în continuare ce pensie specială ia Irina Loghin, după doar opt ani de activitate politică.

Irina Loghin își recuperează banii

Judecătorii de la Tribunalul București au dat câștigat de cauză unor foști politicieni, în baza unei decizii CCR. Nume importante din politică urmează să beneficieze de sume semnificative de bani. Pensiile speciale nu pleacă nicăieri. Este vorba despre dosarul colectiv intentat de 67 de foști parlamentari împotriva statului.

S-a întâmplat după ce anul trecut Parlamentul a adoptat o lege prin care pensiile speciale urmau să fie abrogate. Ulterior, judecătorii CCR au decis că legea este neconstituțională. Efectele deciziei se aplică de pe data de 10 iunie, când a fost publicată și în Monitorul Oficial, potrivit Agenției Naționale de Presă.

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului București.

Ce pensie specială ia Irina Loghin

Printre foștii parlamentari care au câștigat procesul colectiv pentru recuperarea pensiilor speciale, despre care am amintit anterior, se află și cântăreața de muzică populară. Veniturile pe care le încasează Irina Loghin se vor majora, astfel, pe lângă tariful pe care îl are pentru a cânta o oră la nuntă.

S-a înscris în Partidul România Mare (PRM) în anul 1998. În legislatura 2000-2004, Irina Loghin a fost aleasă deputat, iar în următorul mandat a devenit senator de Giurgiu. Prin această funcție, artista a încercat să activeze în favoarea colegilor de breaslă și a vârstnicilor. Din cauza faptului că nu a reușit să-și ducă obiectivele până la capăt, interpreta de muzică populară a renunțat să mai candideze pentru un al doilea mandat de senator.

În prima legislatură amintită, Irina Loghin a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Federativă a Braziliei și Regatul Suediei. În legislatura de senator, artista a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Estonia, Muntenegru și Republica Letonia, potrivit informațiilor expuse pe Wikipedia.

A renunțat la activitatea politică în anul 2008, când formațiunea nici n-a mai reușit să obțină vreun mandat de parlamentar. „Regina muzicii populare” încasa în fiecare lună, potrivit datelor de anul trecut, venituri cuprinse între 6.000 și 7.000 de lei pensie specială pentru patru ani de mandat.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro