06 mai 2021 | 17:28

Ce pensie nouă apare în România. Cine va beneficia, în cazul unui deces

Diverse
Ce pensie nouă apare în România. Cine va beneficia, în cazul unui deces
Ce pensie nouă apare în România. Cine va beneficia, în cazul unui deces

Românii ar putea să se bucure de o nouă pensie! Informația făcută publică ar putea să ajute mai multe persoane, căci Anton Hadăr, președintele Federației ‚Alma Mater’, a explicat cine ar putea să beneficieze de acești bani veniți în urma unei noi pensii ce ar putea să fie adăugată la noi în țară.

Cine va putea beneficia de o nouă pensie în cazul unui deces

O nouă pensie ar putea să apară în urma unui proiect legislativ la care lucrează autoritățile. Anton Hadăr, președintele Federației ‚Alma Mater’ a explicat cine va avea parte de sumele aduse de pensia moștenită, după cum și-a primit numele.

Se pare că pensia moștenită se va cuveni moștenitorilor legali ai unei persoane din momentul decesului, dacă sunt respectate dispozițiile referitoare la moștenire. Spre exemplu, cuantumul pensiei moștenite va avea un procent de 100% în momentul decesul unei persoane, în concordanță cu dispozițiile prevăzute în Codul Civil, Legea nr. 287/2009.

„Care este esența ei? Este că timp de doi ani, moștenitorii legali beneficiază de o pensie moștenită egală cu 100% din pensia celui care s-a prăpădit. Care pensie putea să fie deja atribuită persoanei respective, sau să nu fi fost la pensie.”

Sunt două articole esențiale în această propunere de lege. O dată, persoanele care decedează până la vârsta de pensionare, dar care îndeplinesc toate condițiile: stagiu complet de cotizare și așa mai departe. Cu alte cuvinte, care s-ar fi putut pensiona chiar înainte de 63 de ani.”, a spus Anton Hadăr la Realitatea Plus, citat de Kanal D.

Vestea pe care o așteptau românii. Cine ar putea beneficia de o nouă pensie

De asemenea, Anton Hadăr a explicat și care sunt articolele esențiale în propunerea de lege. În cazul în care proiectul va fi aprobat, românii ar putea avea parte de o nouă pensie. Moștenitorii legali ai unei persoane ce se stinge din viață vor putea beneficia de un procent de 100% în urma pensiei moștenite.

„La doamne și 65 la bărbați, acestea sunt considerate limitele astăzi în România, pot beneficia urmașii lor de pensia despre care vă vorbeam, timp de doi ani, 100%. Persoanele care sunt urmași legali. Asta înseamnă soție, înseamnă copii.

Al doilea caz este invers. Ai ieșit la 63 de ani la pensie, dar în perioada asta, între 63 și 65 la doamne și între 65 și 67 la bărbați, adică vârsta de pensionare plus doi, iarăși 100%. Și articolul ultim, cei care mai pot beneficia de pensie de urmaș, copii fiind sprijiniți de această posibilitate, merge pensia de urmaș cea clasică, care este nesemnificativă față de o pensie la limită de vârstă”, a adăugat acesta.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro