29 sept. 2022 | 20:08

Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Românii, uimiţi de suma primită de regretatul actor

Monden
Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Românii, uimiţi de suma primită de regretatul actor
Alexandru Arșinel

Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Celebrul actor încasa lunar, la vârsta de 83 de ani, sume consistente de bani. Din punct de vedere financiar, artistul nu a dus lipsă de nimic. Puțini români știau ce venituri și-a asigurat Alexandru Arșinel la bătrânețe, de fapt. Dispunea de bani la care alți colegi din breaslă poate doar visau.

Alexandru Arșinel, venituri salariale multiple

Alexandru Arșinel și-a trăit bătrânețea fără griji, din punct de vedere financiar. Actorul de renume a făcut lucrurile în așa fel încât, la pensie, să nu fie pus în situații vulnerabile. Potrivit informațiilor aflate de jurnaliști, artistul a avut o avere consistentă și dispunea, lunar, de bani la care unii nici nu îndrăznesc să se gândească.

Românii au rămas fără cuvinte când au aflat ce pensie a avut, de fapt, Alexandru Arșinel. Artistul din epoca de aur a teatrului românesc s-a stins din viață joi, 29 septembrie, după o lungă suferință din cauza problemelor de sănătate.

Renumitul actor a avut mai multe surse de venit, una dintre ele fiind de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Aici, Alexandru Arșinel a ocupat funcția de director adjunct. Pentru activitatea pe care o presta, artistul încasa lunar un salariu în valoare de 79.366 lei. Nu a ocupat această poziție pe toată durata bătrâneții sale, însă în mod clar s-a bucurat de un prestigiu financiar de pe urma acestei meserii.


Din drepturile de proprietate intelectuală, Alexandru Arșinel mai încasa în fiecare lună o sumă de 20.120 de lei, potrivit informațiilor dezvăluite în presă, de-a lungul timpului. Însă aceste venituri nu au uimit atât de mult românii cât a uimit valoarea pensiei celebrului artist.

Ce pensie avea Alexandru Arșinel, de fapt

Alexandru Arșinel a avut mai multe pensii. Majoritatea românilor au rămas cu adevărat surprinși să afle că Alexandru Arșinel s-a bucurat de cel puțin trei pensii: una de revoluționar, alta normală și o a treia de handicap grad 2. Valoarea acestora depășește cu mult banii încasați de un om obișnuit din țara noastră, motiv pentru care mulți s-au revoltat.

Pensia de revoluționar încasată de Alexandru Arșinel de-a lungul vieții sale a fost în valoare de 33.720 de lei, în timp ce pensia normală acordată pentru activitatea profesională desfășurată a fost de 73.512 lei. În ceea ce privește veniturile încasate de la stat pentru handicap de grad 2, Alexandru Arșinel încasa 10.800 de lei.

În total, Alexandru Arșinel trăia, lunar, cu o pensie nu mai mică de 118.032 lei. Nu toți românii au privit cu ochi buni informațiile legate de situația financiară a marelui artist. Unii l-au criticat aspru pe actor. Mulți internauți au acuzat că Alexandru Arșinel a apelat la manevre și tactici de a încasa mulți bani de la stat, dând dovadă de lipsă de educație.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro