Ce nu trebuie să arunci niciodată în chiuveta de bucătărie. E o greşeală comună, multe gospodine fac aşa, din păcate

de: Bișinicu Andreea
19 11. 2022

Nu contează dacă prepari o masă rapidă sau o cină mare, aniversară, atunci când trebuie să te apuci de curățenie, jalea este mare. Din acest motiv, gospodinele caută soluții pentru a-și facilita munca în bucătărie. Deși ești tentat să arunci resturile de mâncare și alte lucruri în chiuvetă, iată de ce nu ar trebui să faci acest lucru, pe viitor.

Ce alimente nu trebuie aruncate în chiuveta de la bucătărie

Când vine ora să cureți tot ce a rămas în chiuvetă, după ce ați mâncat, vei alege întotdeauna cea mai ușoară metodă pentru a face treaba cât mai ușoară, adică să arunci resturile de mâncare în chiuvetă.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează asupra faptului că acest lucru nu este întotdeauna recomandat. În afară de efortul evident de a reduce risipa de alimente, există produse alimentare care nu ar trebui să fie niciodată turnate într-un canal de scurgere.

Gândește-te doar la faptul că țevile se vor bloca și vei fi nevoit să chemi instalatorul sau, în cel mai rău caz, să schimbi garnitura de la bucătărie cu totul, inclusiv masca de la chiuvetă. Așadar, iată câteva alimente pe care nu vrei să le arunci în chiuvetă:

Citește și A turnat bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă și a acoperit cu o cârpă. Ce a observat după doar 10 minute

Oase

Oasele, în special cele din carne de pasăre, vită, porc și miel, nu sunt sigure pentru a fi aruncate în chiuvetă. Oasele groase sunt aspre și pot rămâne blocate în țevi. Cu toate acestea, oasele de pește nu fac parte din această categorie, fiind extrem de subțiri. Datorită faptului că se descompun foarte repede și ușor, pot fi aruncate în scurgerea de la chiuvetă.

Zaț de cafea

Nu arunca zațul de cafea în chiuvetă, deoarece resturile se pot prinde de țevi, vor căpăta un miros neplăcut, iar tuburile se vor bloca.

Făină

Specialiștii îți recomandă să nu arunci nici făină în chiuveta de la bucătărie. Odată ce vei turna apă peste ea, în țevi se va crea o pastă groasă ce va înfunda tuburile.

Coji de cartof

Cojile de cartofi par destul de nevinovate, dar pot cauza unele probleme serioase daca încerci să scapi de ele, aruncându-le în țeava de la bucătărie. Este nevoie doar de câteva pentru a înfunda canalul de scurgere.

Nu uita că aceste legume conțin mult amidon, ceea ce le permite să se umfle și să aglomereze țevile, blocând tuburile de scurgere.

Citește și De ce să nu mai torni niciodată apa fiartă în chiuvetă. Greșeala uriașă pe care o fac mulți oameni