Ce nu mai au voie să ceară instituțiile publice de la 1 ianuarie 2022. Prima veste bună la început de an!

Ce nu mai au voie să ceară instituțiile publice de la 1 ianuarie 2022. Prima veste bună la început de an!
Ce nu mai au voie să ceară instituțiile publice de la 1 ianuarie 2022

Ce nu mai au voie să ceară instituțiile publice de la 1 ianuarie 2022. Se pare că începând cu noul an, românii scapă de povara hârtiilor inutile care le dădeau de cap la ghișeele statului. Un act normativ promulgat încă din data de 9 noiembrie de către șeful statului, Klaus Iohannis, a intrat în vigoare începând de azi.

Ce nu mai au voie să ceară instituțiile publice de la 1 ianuarie 2022

O primă veste bună în acest an, iar asta pentru că instituțiile publice nu mai au voie, începând de azi, să mai solicite persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente ce au fost emise de alte instituții de stat. Actul normativ în acest sens a intrat abia acum în vigoare, cu toate că președintele țării l-a promulgat încă din data de 9 noiembrie 2021.

Prin acest act normativ li se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice ori juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii ale avizelor ori alte documente ce au fost emise de către entităţi ale statului.

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se arată în textul legii.

Klaus Iohannis, mesaj pentru români, cu ocazia trecerii în noul an

Cu ocazia trecerii într-un nou an, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor românilor. El a spus că „2021 a fost un an dureros pentru țara noastră, prea mulți români pierzând lupta cu virusul”. Klaus Iohannis a transmis, totodată, că „noi, ca națiune, trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară teribilă”.

„Dragi români,

Lăsăm în urmă un an cu multe încercări, cu suișuri și coborâșuri, cu speranță și deznădejde.

2021 a fost un an dureros pentru țara noastră, prea mulți români pierzând lupta cu virusul în valurile succesive ale pandemiei. În aceste momente, vă îndemn să ne îndreptăm gândurile și către familiile îndurerate de dispariția cuiva drag.

Îmi exprim întreaga recunoștință față de medicii, asistenții medicali, paramedicii, ambulanțierii, farmaciștii, voluntarii și toți cei care s-au aflat și continuă să se afle în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Ei fac tot ce le stă în putință, ignorând riscurile și trecând peste epuizare, să salveze vieți și să aline suferința celor bolnavi.

Dragi români,

Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea și simțul civic deosebit de care ați dat dovadă și în acest an dificil. Tot ce am învățat despre noi înșine pe parcursul pandemiei ar trebui să ne inspire și să ne ajute să depășim mai ușor orice încercări viitoare. Noi, ca națiune, trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară teribilă”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele țării a mai declarat, în încheierea mesajului său video că românii trebuie să privească cu speranță și cu inima deschisă către 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI