29 mart. 2020 | 21:42

Ce nu mai ai voie să faci începând de acum. Ordonanța militară nr. 4, aprobată. Toate interdicțiile noi

Știri generale
Ce nu mai ai voie să faci începând de acum. Ordonanța militară nr. 4, aprobată. Toate interdicțiile noi
Ce nu mai ai voie să faci începând de acum. Ordonanța militară nr. 4, aprobată

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că urmează o nouă ordonanță militară, a patra. Până acum, au fost date trei ordonanțe militare, care au îngrădit libertățile de mișcare ale românilor.

UPDATE: Marcel Vela: „Sunt cele mai dure măsuri din România din ultimii zeci de ani. Vă asigurăm că măsurile se pot ridica atunci când se va reduce riscul de răspândire a coronavirus. Suntem la datorie și vă suntem alături. Țin să le mulțumesc celor din Ministerul Sănătății și MAI pentru efortul depus. Trebuie să oferim sprijin necondiționat celor care au nevoie.

Vă prezint modficările aduse prin ordonanța militară nr. 4. A fost evaluată conform dectretului prezidențial. Sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat.

  • Intervalul orar pentru persoanele de 65 de ani în care își pot rezolva problemele medicale, cu mijloacele proprii sau ale familiilor lor – se pot face în intervalul orar normal, pe întreaga personală a zilei. Am permis și ieșirea acestora din locuință în intervalul orar 20-21, pentru a avea grijă de animalele personale. NU este nevoie de declarație scrisă pentru aceste ieșiri. În intervalul 11-13 se va facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani în spațiile comerciale.
  • Am stabilit că: cei care sunt în izolare la domiciliu, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină cu condiția de a plăti pentru această perioadă. Cei care nu respectă carantina, vor intra încă 14 zile din nou în carantină, suportând toate cheltuielile aferente.
  • Conducătorii auto care intră în țară, cu tonaj mai mare, au mai multe variante: fie angajatorul le asigură spațiul unde să stea 14 zile, fie rămân la domiciliu, fie solicită autorităților cazarea în spații hoteliere. Aceleași condiții se aplică și personalului de aeronave și personalul navigant.
  • Personalul care se ocupă de tot ce ține de energia electrică va fi trecut în izolare la locul de muncă.
  • Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în zone aglomerate am stabilit ca, începând cu 31 martie 2020, să se monteze aparate de dezinsecție la intrarea în bloc, efectuând dezinsecție și în casa scării și în lift.
  • Se vor asigura cazări în spații hoteliere pentru personalul medical și, la nevoie pentru familiile acestora. Măsura va intra în vigoare de la 31 martie.
  • Prețurile la energie, salubritate și carburanți se plafonează
  • Circulația navală se va desfășura fără restricții. Este interzis accesul navelor care vin din zone de risc doar dacă nu dispun echipamentul necesar prevenirii răspândirii virusului.
  • Regula de a nu circula în grupuri mai mari de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.”, a anunțat Marcel Vela.

Se aduc modificări și la sancțiuni. Acum se pot aplica sancțiuni complementare: confiscarea unor bunuri, suspendarea temporară a activității.

Raed Arafat: „Raportul de la ora 20: 1815 cazuri confirmate, vindecați 206 persoane, decedați 43 de persoane. Am decis să emitem un ordin: orice pacient poate fi suspectat că are COVID-19, chiar dacă nu există testare. Dacă pacientul este în stare critică, va fi internat în spitalul în care s-a prezentat sau la un spital apropiat. Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția medicilor că pacienții NU pot fi refuzați doar pentru că nu există o confirmare că au COVID-19.

Alți angajați din sistemul de sănătate pot fi delegați în caz de nevoie. Nu pot refuza, iar daca detașarea se face în alt județ decât domiciliul, le va fi asigurată cazarea și hrana.  Al treilea ordin este punerea în aplicare a unui fragment din decretul prezidențial. Inspectorul general al ISU poate emite ordine obligatorii pentru serviciul de ambulanță. Completarea echipajelor de pe ambulanță pot fi completate cu paramedici ai ISU, la nevoie. Pot fi modificate turele, dacă acest lucru devine necesar. Ultimul ordin va fi corelat cu ceea ce s-a văzut ieri, la spitalul ROL 2. Același model urmează să fie realizat la Constanța. La Constanța va fi spitalul CFR. Personalul va colabora, desigur, cu MAPN. Vreau să adresez mulțumirile noastre celor care lucrează zi și noapte pe teren pentru îngrijirea paciențior”, a anunțat acum Raed Arafat.

Ordonanța militară nr. 4, aprobată. Toate interdicțiile noi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seară că urmează o nouă ordonanță militară. Conform unor surse guvernamentale, citate de romania.europaliberă.org, aceasta ar putea fi anunțată duminică sau luni. Până în prezent, au fost date trei ordonanțe militare, care au restrâns treptat libertățile de mișcare ale oamenilor.

  • Ordonanța militară nr. 1 din 18 martie 2020 – suspendă activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele ori alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.
  • Ordonanța militar nr. 2 din 21 martie 2020 – interzice circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. De asemenea, sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. Mai mult, se suspendă activitatea comercială a mai multor tipuri de activități comerciale.
  • Ordonanța militară nr. 3 din 24 martie – prevede extinderea restricțiilor de circulație a persoanelor și între orele 6.00 – 22.00, cu unele excepții. Ordonanța mai prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuințele numai între orele 11.00 și 13.00, cu excepții.

Declarații ministrul Transporturilor, Lucian Bode:

„Ne-am propus să le ținem deschise pentru a susține economia României. Atunci când Uniunea Europeană va lua altă decizie, o vom lua și noi în calcul. Nu vom face propuneri restrictive în noua Ordonanță Militară. Avem două propuneri legate de transport. De fapt, clarificăm modul în care se deplasează cetățenii.

Fie că este vorba de transportul în comun, fie de alte forme de transport. Păstrând distanța, cu echipament corespunzător, pentru a nu ajunge în situația de a avea autobuzele pline. În acest moment, nu vom avea o situație ca în Italia (n.red.: o situație în care să fie amendate două persoane care merg în aceeași mașină).”

Declarații ministrul Sănătății, Nelu Tătaru:

„Comorbidităţile trebuie să le protejăm. Avem un scenariu 4 în care ne gândim la cei care stau în izolare cu familiile şi au persoane peste 65 de ani, cei afectaţi să nu meargă în izolare, ci să stea în carantină. Avem nişte propuneri pe care le-am făcut la colegii de la Ministerul de Interne, ca, într-o Ordonanţă Militară viitoare, să putem cuprinde şi acest punct, ca să ne pretejăm.”

PlaySport
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Cancan.ro
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Bomba bombelor în showbiz! Imagini cu amanta secretă a lui Alexandru Ciucu, a ţinut-o la secret 10 ani. Este celebră!
Capital.ro
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
EVZ.ro
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Capital.ro
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru românii care se vor pensiona în viitor: ”De acum încolo vom avea aceste condiții!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ România! Avertisment ȘOCANT venit de la Kremlin!
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro