Ce mici bizari mănâncă Raed Arafat, de fapt. Mircea Dinescu a fost și el uluit să afle

Ce mici bizari mănâncă Raed Arafat, de fapt. Mircea Dinescu a fost și el uluit să afle
Mircea Dinescu și Raed Arafat la ”Poezie și Delicatețuri” , la Prima TV

De câțiva ani celebrul Mircea Dinescu ne invită la ”Poezie și Delicatețuri”. Emisiunea este una culinară, dar și culturală în același timp. Începută la TVR cu ani în urmă, acum fanii o pot vedea la Prima TV. În cadrul acestei emisiuni inedite poetul are invitați de seamă cărora le gătește. Așa s-a întâmplat și la cel mai recent episod difuzat pe Prima TV.

Mircea Dinescu, un poet și bucătar iscusit

Celebrul poet Mircea Dinescu a devenit cunoscut în zilele triste ale Revoluției din 1989, cunoscut ca disident împotriva dictatorului Ceaușescu. Ulterior a rămas în spațiul public, atât ca poet, cât și ca o voce directă și critică. În urmă cu șapte ani, însă, publicul avea să cunoască și o altă față a acestuia.

În 2014 demara un proiect inedit, de cultură și delicatețuri culinare. Emisiunea avea să fie difuzată pe postul național de televiziune. De-a lungul anilor Mircea Dinescu a avut invitați din spațiul public românesc, cărora le gătea personal. Ulterior, odată cu relansarea postului Prima TV, Mircea Dinescu își mută emisiunea la acest post, dar cu câteva lucruri schimbate.

”Formatul acestei emisiuni îl am de 15 ani şi faptul că a rezistat atât de mult şi nu m-am plafonat, e un semn bun. Eu vreau să mă mai joc. Mi ales că un vers de-al meu, de pe vremea comunismului, sună aşa: „Opriţi istoria, cobor la prima”.

Din luna martie chiar cobor la prima, la Prima TV. Propunerea de a veni la această televiziune a fost o întâmplare. Am discutat şi iată că mă aventurez aici cu emisiunea Poezie şi delicateţuri. Deci mai puţină politică şi mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei.”, declara Mircea Dinescu.

Dinescu față-n-față cu Raed Arafat

În ultima ediție a emisiunii ”Poezie și Delicatețuri”, Mircea Dinescu a decis să-i gătească Secretarului de Stat Raed Arafat, pe care l-a avut ca invitat. Acesta, fiind de origine palestiniană, era clar că delicatesurile oferite de gazdă vor trebui făcute ținându-se cont de acest aspect.

Nu mare a fost mirarea celor care au urmărit emisiunea să afle că Raed Arafat preferă un anume tip de mici. Nu vă gândiți la micii clasici, cei cu carne de oaie și de porc. Nu, nu sunt acel gen de mici. Mircea Dinescu a decis să-i gătească lui Raed Arafat mici făcuți din mazăre. Suprinderea a fost mare și din partea lui Dinescu când a aflat despre micii cu mazăre, declarând:

„Domnul Arafat nu mănâncă carne, în schimb azi am aflat, cu uimire, că mănâncă carne…de mazăre”, a spus Mircea Dinescu.

„Mititeii din mazăre se pregătesc la grătar, cum se pregătesc mititeii, burgerii, la fel, carnea tocată o puteți pregăti și cu sos pentru paste, și cu orice”, a completat Raed Arafat.

În afară de micii cu mazăre, Mircea Dinescu i-a mai pregătit celebrului medic și o scrumbie de Dunăre, cu orez, ştevie şi o salată de ciuperci pleurotus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI