Ce mesaj a primit Ion Iliescu din partea lui Valentin Ceaușescu: ”Așa vei fi recunoscut mereu”

Ce mesaj a primit Ion Iliescu din partea lui Valentin Ceaușescu: ”Așa vei fi recunoscut mereu”

În urmă cu 31 de ani, în aceeași seară fatidică de Crăciun, Valetin Ceaușescu era arestat și băgat în închisoare. Pe lângă acesta, și ceilalți doi copii ai cuplului de dictatori erau aruncați în închisoare.

Ce mesaj a primit Ion Iliescu din partea lui Valentin Ceaușescu

Au trecut 31 de ani de la cele mai crunte momente din istoria recentă a României. Cuplul dictator, Elena și Nicolae Ceaușescu aveau să fie executați pe 25 decembrie, de Crăciun. În aceeași zi, toți cei trei copii ai acestora, Valentin Ceaușescu, Zoia și Nicu Ceaușescu erau arestați și băgați în închisoare.

Ce mesaj a primit Ion Iliescu din partea lui Valentin Ceaușescu: ”Așa vei fi recunoscut mereu”
Valentin Ceaușescu, ultimul moștenitor al familiei Ceaușescu

Era o victorie a forțelor democrate, nou instaurate în România. Cine se afla în fruntea acestora? Nimeni altul decât Ion Iliescu, fost CCR-ist și președinte al studențimii comuniste. Ca și în cazul celorlalți doi copii, Valentin Ceaușescu era arestat și acuzat de subminare a economiei naționale. După ce i s-au adus la cunoștință acuzațiile, a fost ținut în detenție la Domnești, până în august 1990.

Valetin Ceaușescu: ”Așa vei fi recunoscut mereu”

Perioada de detenția suferită de Valentin Ceaușescu nu a fost una lipsită de evenimente. În toată această perioadă ținta amenințărilor sale era fostul membru al CC, Ion Iliescu, acum șeful noii democrații instaurate în România post-decembristă.

“Nu o să reușești într-o viață să faci pentru această țară ceea ce a făcut tata în cinci ani. El va rămâne în istorie, tu vei fi cunoscut ca un criminal”, i-ar fi scris Valentin Ceaușescu, conform impact.ro.

După 1990 Valentin Ceaușescu este eliberat din închisoare și până în 2014 s-a luptat cu statul democrat român pentru recuperarea averii părinților săi, ce a mai rămas din ea.

La finele lui 2014 Valentin Ceaușescu reușea să recupereze de la statul român 42 de tablouri pe pânză și carton, dar și gravuri, obiecte din porțelan și argint. Tablouri ce poartă semnătura unor pictori faimoși, precum Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza și Alexandru Ciucurencu.

Mai sunt de recuperat trei lucrări impresionante, semnate de Goya și de Corneliu Baba, dar și icoane, măști din lemn și obiecte de artă precolumbiană.

Din familia fostului dictator, Nicolae Ceaușescu, a mai rămas doar Valetin Ceaușescu, în rest ceilalți doi, Zoia Ceaușescu și Nicu Ceaușescu decedând în 2006, respectiv în 1996.

După recuperarea acestei părți din averea familie sale, Valentin s-a constituit parte vătămată în Dosarul Revoluției. Implicare lui Valentin Ceaușescu în caz pare să aibă o legătură cu afirmațiile procurorilor:

”(..) diversiunile create după 22 decembrie de către Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, gen. (r.) Iosif Rus şi Emil „Cico” Dumitrescu (decedat, între timp, în ianuarie 2019) ar fi creat „condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, conform rechizitoriului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI